Companii

Orange aduce noul iPhone de la 200 de euro

Orange aduce noul iPhone de la 200 de euro

Noul iPhone 3GS cu memorie de 32 GB costa 650 de euro fara abonament. Taxa de decodare este de 86 de euro.

29.07.2009, 00:00 92

Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala, va lansa pe 31 iulie, la miezul noptii, cel mai recent telefon Apple iPhone, care va avea un pret de pornire de 199 de euro, in functie de planul tarifar ales.

Operatorul a anuntat ca, pana in prezent, s-au inregistrat 5.000 de precomenzi pentru iPhone 3GS. Cu doua zile inainte de lansarea oficiala, Orange va pune la vanzare 100 de terminale, care vor putea fi comandate pe magazinul online al operatorului. Terminalul este disponibil in mai multe variante de culoare si poate avea capacitate de stocare de 16 GB sau 32 GB.

Predecesorul iPhone 3G a fost lansat anul trecut la sfarsitul lunii august, tot la miezul noptii, in cadrul unui eveniment care a atras putin peste 150 de persoane. Reprezentantii companiei au estimat atunci vanzari de zeci de mii de unitati. Acestia nu au oferit detalii despre vanzarile de terminale iPhone din ultimele 11 luni. "iPhone a permis ca Orange Romania sa se diferentieze pe piata prin asocierea cu un al doilea brand puternic (...)."

 

Abonamente de 19, 39 si 59 de euro

Consumatorii au la dispozitie trei abonamente speciale pentru iPhone 3GS, in valoare de 19 euro, 39 de euro, respectiv 59 de euro pe luna (TVA inclusa), care au intre 200 si 500 de minute nationale si 500 MB - 1,5 GB trafic de date. In functie de perioada pe care este incheiat abonamentul (un an sau doi ani), pretul iPhone variaza intre 199 de euro si 519 euro.

Utilizatorii care doresc sa achizitioneze telefonul prin prelungirea abonamentului existent vor plati pana la 650 de euro, in cazul in care prelungesc cu un an un abonament de sub 9 euro pe luna si cumpara iPhone 3GS 32 GB. Preturile scad pe masura ce valoarea abonamen-tului creste. Astfel, un utili-zator ce achita lunar facturi de peste 58 de euro poate achizitiona modelul de 16 GB cu 250 de euro daca isi prelungeste contractul pe 24 de luni. Fara abonament, noul iPhone costa 550 de euro (pentru dispozitivul cu capacitate de 16 GB), respectiv 650 de euro (pentru modelul de 32 GB). In acest caz, dispozitivul este codat in reteaua Orange. Oficialii operatorului au precizat ca utilizatorii pot cere decodarea iPhone pentru 360 de lei (86 de euro).

 

Viteza HSDPA in 35 de orase

Cu un design exterior neschimbat comparativ cu generatia anterioara, Apple a mizat pe noile functionalitati ale iPhone 3GS pentru a atrage cumparatorii - un procesor mai rapid, memorie mai multa, viteza mai mare la navigarea pe internet si o camera digitala imbunatatita.

Viteza de descarcare pe internet a fost marita la 7,2 Mbps (3,5G/HSDPA). Orange are acoperire HSDPA in 35 de orase din tara si acoperire 3G (3,6 Mpbs) in 700 de localitati. In lipsa semnalului 3G, utilizatorii pot accesa internetul prin reteaua EDGE, care are acoperire nationala si viteze de transfer de pana la 220 Kbps.

"Conform studiilor de piata, utilizatorii de iPhone folosesc, de regula, serviciile de date mai intens decat clientii cu telefoane mobile standard si chiar smartphone-uri, iar acest model de consum s-a regasit si in cazul clientilor Orange care detin un iPhone. Odata cu lansarea iPhone 3GS (...), ne asteptam si anul acesta la o crestere semnificativa a utilizarii serviciilor de date", au precizat oficialii Orange.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO