Companii

Ostahie, în continuare lider pe electrocasnice, cu afaceri de 195 mil. euro anul trecut

 Altex rămâne cel mai mare retailer de electrocasnice, cu afaceri de 195 mil. euro anul trecut

Autor: Cristina Roşca

11.05.2011, 12:19 719

Retailerul de electrocasniceAltex, deţinut de omul de afaceri Dan Ostahie, a raportat pentruanul trecut o cifră de afaceri de 195 de milioane de euro, încreştere cu 7% faţă de 2009, conform datelor publicate miercuri decompanie. Profitul operaţional al companiei a fost de circa 3milioane de euro.

Pentru anul în curs compania nuoferă estimări privind cifra de afaceri, însă spune că în primultrimestru compania a obţinut creşteri pe toate categoriile deproduse. S-au remarcat în special categoriile IT cu un avas de 20%şi foto cu peste 30%. La polul opus pentru produsele mari creştereaa fost de 2-3%.

"Estimez o păstrare a trendului.NU va exista o cădere şi nici o creştere exagerată", a spus DanOstahie, preşedintele şi CEO-ul Altex.

Pentru 2011 compania are în plandeschiderea unui număr limitat de noi magazine şi relocarea altora.Oficialii companiei spun însă că nu este una dintre priorităţilecompaniei extinderea, iar deschiderile se vor face în funcţie deoportunităţile din piaţă.

În prezent retailerul deţine 89 demagazine, dintre care 13 sunt Media Galaxy.

Principalul concurent al Altex,reţeaua Domo, a obţinut afaceri de 180 de milioane de euro în 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO