Companii

(P) Marius Ghenea, profesor în cadrul primei şcoli de antreprenoriat din România

(P) Marius Ghenea, profesor în cadrul primei şcoli de antreprenoriat din România
18.10.2011, 16:10 918

School for Startups a apărut în 2009, în Marea Britanie, la iniţiativa lui Doug Richard. De atunci şi până azi, peste 10 000 de antreprenori au învăţat să îşi transforme ideile în afaceri sau să îşi crească businessurile. În 2011 programul a fost adus în România de Fundaţia Post-Privatizare şi prima serie de cursanţi învaţă acum să îşi dezvolte afacerile. Pentru 2012, School for Startups îşi propune să atragă antreprenori din întreaga Europă de Est.

Lui Doug Richard i s-a alăturat Marius Ghenea, iar cei doi au creat prima şcoală de antreprenoriat din România. Pentru că cele mai multe afaceri eşuează în primul an, cursurile School for Startups se întind pe perioada unui an de zile, timp în care cursanţii au parte de consultanţă din partea celor doi, învaţă să îşi scrie planurile de afaceri şi au parte de training intensiv şi sesiuni de mentorat online.

"Ceea ce m-a încântat la structura S4S a fost faptul că nu există o alternativă în România care să îmbine experienţa reală în antreprenoriat cu o platformă de predare şi învăţare. Şi S4S rezolvă această problemă. Viitorilor cursanţi le putem promite că prin parcurgerea programului îşi vor creşte considerabil şansele de a avea un business de succes", declară Marius Ghenea.

În cadrul S4S participaţii vor beneficia, printre altele, de 4 sesiuni de training intensiv, acces la o platformă internă unde vor beneficia de suport din partea mentorilor şi acces gratuit, tot prin intermediul website-ului, la LivePlan, o platformă care îi va ajuta să îşi scrie planurile de afaceri, video-uri speciale "how to", discuţii directe cu Doug Richard în care acesta va răspunde personal intrebărilor participanţilor, acces la o bibliotecă virtuală cu mii de articole, eseuri şi sesiuni de pregătire cu experţi internaţionali în marketing online şi social media cum ar fi Andrew Davis, Dan Sodergren, Alexandra Samuel.

Participanţii vor avea şi o serie de beneficii din partea partenerilor S4S, precum Google, care va oferi consultanţă în folosirea Google Adwords şi cupoane cadou participanţilor, reducere de 25% la How to Web, eveniment la care FPP este partener, cât şi accesul la un împrumut oferit de Banca Transilvania pentru antreprenorii care doresc să urmeze cursurile programului, dar care nu îşi pot plăti taxa de participare. La finalul şcolii vor avea loc întâlniri cu investitorii din România şi din străinatate, în cadrul cărora participanţii îşi vor putea prezenta ideile sau afacerile deja existente. De asemenea, antreprenorii şi afacerile lor vor fi promovaţi în cadrul campaniilor de comunicare desfăşurate de School for Startups.

Péter Barta, Director Executiv Fundaţia Post-Privatizare :"Pentru că ne dorim ca la School for Startups România să participe toţi acei tineri antreprenori dornici de a-şi pune în practică ideile, încercăm să îi sprijinim cât putem de mult în demersul lor către o afacere de succes. Prin urmare, parteneriatul cu Banca Transilvania, după cel cu Google România, vine ca suport pentru aceia care au o idee foarte bună, dar care se lovesc de impedimentul financiar. Aceştia sunt câţiva paşi importanţi care vor ajuta participanţii la programul nostru să îşi dezvolte sau să îşi conducă mai bine afacerile."

Doug Richard, mentor School for Startups România: "S4S România oferă tinerilor cu idei şi planuri de afaceri posibilitatea ca acestea să prindă contur printr-o metodă de lucru unică cu accent puternic pe practică. Antreprenorii trebuie să intre în mintea consumatorilor sau a partenerilor de business, să gândească precum aceştia pentru a dezvolta afaceri de succes, durabile. România este o piaţă cu potenţial, cu multe minţi tinere pline de idei, iar S4S este modalitatea prin care o parte dintre acestea ar putea să devină realitate.''

Creată în 1996 de Comisia Europeană, FPP este o instituţie privată care promovează educaţia antreprenorială şi susţine iniţiativele destinate dezvoltării sustenabile a mediului de afaceri românesc - cu accent pe întreprinderile mici şi mijlocii şi start-up-uri - prin intermediul programelor sale de dezvoltare antreprenorială, îmbunătăţire a mediului de afaceri şi promovare a responsabilităţii sociale a întreprinderilor.

http://www.schoolforstartups.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO