Companii

Pehart Tec a vandut cu 20% mai multa hartie

Pehart Tec a vandut cu 20% mai multa hartie
03.08.2009, 17:51 122

Compania Pehart Tec din Petresti, membra a MG-Tec Grup din Dej, care activeaza in domeniul hartiei tissue, a realizat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de aproximativ 13,9 mil. euro (peste 58 mil. lei), in crestere cu aproximativ 20% in euro (peste 33% in lei) fata de perioada similara din anul trecut. Potrivit celor mai recente estimari, Pehart Tec va realiza in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 35,7 mil. euro (146,6 mil. lei), cu peste 61% mai mult fata de anul trecut.

"Cifra de afaceri din primul semestru a fost sustinuta si de investitia de 26 de milioane de euro recent finalizata, investitie ce a constat in achizitionarea si montarea unei noi masini de hartie tissue si a unei linii de converting prin care hartia ajunge produs finit, respectiv hartie igienica si prosoape de bucatarie. Optimizarea fortei de vanzari si cresterea cererii sunt factori care au contribuit la cresterea vanzarilor Pehart Tec din primul semestru", a declarat pentru ZF Transilvania Vasile Ilies, directorul general al companiei Pehart Tec.

Capacitatea de productie a noii masini de hartie tissue este de 100 de tone pe zi, iar a liniei de converting este de 30 de tone pe zi.

"Investitia totala in retehnologizarea fabricii Perhart Tec este de peste 40 mil. euro si s-a realizat in doua etape. Prima etapa s-a derulat in anul 2007 si a constat in achizitionarea si punerea in functiune a unei masini de hartie tissue, in acest sens fiind cheltuiti aproximativ 15 milioane de euro. Anul acesta am finalizat cea de-a doua etapa a investitiei, in valoare de 26 de milioane de euro, investitie ce include o noua masina de hartie tissue si o linie de converting prin care hartia ajunge produs finit, respectiv hartie igienica si prosoape de bucatarie", spune Vasile Ilies. Potrivit reprezentantilor companiei din Petresti, cele doua instalatii, masina de hartie tissue si linia de converting, transforma celuloza din stare bruta in produs finit.

"Banii necesari realizarii acestui proiect investitional au fost obtinuti anul trecut, iar aceasta investitie va duce totodata la scaderea costurilor de productie ale companiei Pehart Tec cu 60% fata de anul 2008. Mizam pe faptul ca pana in anul 2015 consumul de hartie tissue din Romania se va dubla, iar rata de crestere anuala va fi de 8,9%", a spus Vasile Ilies. Conducerea Pehart Tec si-a anuntat intentia de a investi si intr-o instalatie termoenergetica care sa reduca costurile cu energia electrica si termica.

"Marirea capacitatilor de productie ale companiei va duce si la o crestere a consumului de combustibil si a costurilor cu energia electrica si termica, astfel ca intentionam sa investim in viitor si intr-o instalatie termoenergetica. Costul acestei investitii va fi cuprins intre 10 si 12 milioane de euro, iar proiectul va fi atractiv din punct de vedere tehnic, economic si financiar", a afirmat directorul Pehart Tec.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO