Companii

Piaţa auto începe cu dreptul 2022 şi punctează o creştere de 55% a înmatriculărilor de maşini noi în ianuarie. Top 5 mărci după numărul autoturismelor noi înmatriculate în ianuarie

Piaţa auto începe cu dreptul 2022 şi punctează o...

Autor: Bogdan Alecu

03.02.2022, 00:05 1075

Înmatriculările de maşini noi au crescut cu 55% în ianuarie faţă de perioada similară din 2021 la 9.337 de unităţi, potrivit datelor APIA şi DRPCIV.

Aceasta este prima lună de creştere după o serie de patru luni în care volumele au fost mai mici faţă de perioada similară din anul anterior. Ultima lună pe plus din 2021 a fost august, când volumele urcau cu 43%. Odată cu toamna anului trecut piaţa locală a fost tot mai puternic afectată de întârzieri astfel încât acum înmatriculările nu sunt neapărat “oglinda” cererii, ci a ofertei, a livrărilor către clienţi din partea constructorilor auto.

Creşterea puternică de luna trecută vine şi în condiţiile în care luna ianuarie din 2021 înregistra un declin puternic, de 52% faţă de ianuarie 2020, însă chiar şi aşa, venea după un decembrie puternic, cu creşteri de aproape 20%. Miza la acea dată o reprezenta respectarea limitelor de dioxid de carbon, impuse la o medie de 95 g CO2/km, iar înmatriculările şi livrările erau gestionate de constructori tocmai pentru a respecta această limită.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO