Companii

Piatra de 2 mil. euro pentru Resido

08.08.2005, 18:45 78

Compania clujeana Resido, specializata in exploatarea si prelucrarea pietrei naturale din Transilvania, estimeaza pentru anul 2005 o cifra de afaceri de aproximativ 2 milioane de euro, in conditiile in care compania si-a inceput activitatea de vanzari in urma cu 3 luni.

"Pana nu am lamurit problemele de productie si nu am definit toata gama cromatica si tipologia rocilor din carierele pe care le exploatam, nu am demarat vanzarile", a declarat pentru ZF Transilvania Oded Robinson, managerul general al companiei Resido.

Potrivit acestuia, in primele trei luni de activitate, compania a avut vanzari de 300.000 de euro. De asemenea, Robinson estimeaza ca anul viitor compania va avea o cifra de afaceri de aproximativ doua ori mai mare decat in acest an.

Resido a investit in 2003 circa 1,5 mil. dolari (peste 1,3 mil. euro) intr-o fabrica de prelucrare a pietrei. "Anul trecut, am investit 2 milioane de dolari, iar in acest an, investitiile se vor concentra in sectorul de marketing pentru care am alocat 300.000 de euro", a adaugat Oded Robinson.

Pentru 2006, oficialii companiei au in plan o investitie de un milion de euro, insa pana atunci compania isi construieste si reteaua de distributie. "E o piata care se adapteaza foarte rapid la standardele europene si foloseste produse de calitate, percepand tendintele actuale in materie de finisaje. Romanii s-au plictisit de produsele artificiale si se orienteaza spre cele naturale", e de parere Robinson.

Compania Resido este noul centru de profit din domeniu al Grupului Robinson, condus de omul de afaceri israelian Fredi Robinson. In anul 2001, Grupul Robinson a decis o investitie de amploare in domeniu si a intrat pe piata romaneasca cu firma Romarble, specializata in exploatare si principalul furnizor al companiei Resido.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO