Companii

Poliflex, afaceri de 40 mil. euro din spume poliuretanice

26.03.2008, 14:17 186

Compania Poliflex din Sibiu, producator autohton de spume poliuretanice flexibile, estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de 40 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere cu aproximativ 15% fata de anul 2007.
Anul trecut compania a inregistrat vanzari totale de peste 35 mil. euro, ca urmare a dezvoltarii accentuate a industriilor ce intrebuinteaza in productie spume poliuretanice flexibile.
"Daca la inceputul anului trecut am targetat pentru 2007 vanzari totale de peste 26 mil. euro, spre finalul exercitiului financiar 2006-2007 am realizat o cifra de afaceri peste asteptarile noastre. Este destul de greu de apreciat o evolutie a vanzarilor, tinand cont si de faptul ca factorii care influenteaza acest aspect raman in continuare instabilitatea cursului valutar si cresterea pretului la materile prime", a declarat pentru ZF Transilvania Dragos Cotarcea, directorul general al Poliflex.
El spune ca piata in domeniul spumelor poliuretanice este in continua crestere de la un an la altul, principalul factor fiind dezvoltarea industriei de mobilier tapitat si saltelele.
Anul trecut compania era lider pe piata spumelor poliuretanice flexibile din Romania, iar impreuna cu alti trei jucatori din acest domeniu a reprezentat 95% din piata, restul procentelor fiind impartite intre micii producatori autohtoni. Ponderea exportului reprezinta aproximativ 40% din totalul vanzarilor firmei Poliflex, marfurile companiei fiind exportate pe pietele din Bulgaria, Serbia, Moldova, Grecia, Germania si Belgia.
In 2007 firma Poliflex a investit peste 2 mil. euro in extinderea si modernizarea retelei de distributie, dar si in deschiderea primului punct de lucru din afara tarii in Moldova. Planurile de investitii si dezvoltare a companiei pentru acest an prevad punerea in functiune a unei linii de productie in cadrul fabricii din Moldova, care sa acopere un segment important al pietei din aceasta zona.
Poliflex desfasoara activitati de productie si comercializare a produselor proprii prin intermediul sediului central de la Sibiu, si a punctelor de lucru din Bucuresti, Craiova, Timisoara, Baia Mare, Piatra-Neamt, Constanta si recent Moldova.
Firma produce si comercializeaza spume poliuretanice flexibile pentru industria mobilei si articolelor de dormitor, medicina, ceramica, izolatii si industria auto, adezivi si accesorii de tapiterie, spume poliuretanice cu densitate si duritate redusa.
"In prezent fabricam peste 60 de articole pentru producatorii de mobilier tapitat si saltele, si intentionam ca in acest an sa dezvoltam si segmentul de spume tehnice, astfel ca vom aduce pe piata spumele polieuretanice flexibile pentru izolatia termica si absorbtia fonica in industria auto si a constructilor", precizeaza Dragos Cotarcea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO