Companii

Popovici Nitu a fuzionat cu echipa de la Danescu & Asociatii

Popovici Nitu a fuzionat cu echipa de la Danescu & Asociatii
07.03.2010, 23:20 1092

Avocatii firmelor Popovici Nitu & Asociatii si Danescu &Asociatii au decis sa se uneasca, fuziune in urma careia firmafondata de Ernest Popovici in urma cu 15 ani a ajuns la o echipa de70 de avocati, comparabila cu a unor firme precum Musat &Asociatii sau Tuca Zbarcea & Asociatii.

Corin Danescu, 51 de ani, fondatorul firmei Danescu &Asociatii, specializata in domeniul litigiilor, va deveni in urmafuziunii senior partner in cadrul Popovici Nitu & Asociatii,firma a carei denumire va ramane neschimbata.

Fuziuneacelor doua firme va duce departamentul de litigii al Popovici Nitu& Asociatii la 20 de avocati, care vor fi coordonati de CorinDanescu si Ciprian Dontu, cel din urma fiind promovat recent inpozitia de partener al firmei.

"Cu Ernest Popovici ma cunosteam de cand am terminat facultateasi pot spune ca avem valente comune. De-a lungul timpului ne-amintalnit fata in fata pe cateva litigii. Acum insa s-au strans laun loc toate circumstantele pentru o fuziune", a declarat CorinDanescu, proaspatul senior partner al Popovici Nitu &Asociatii.

Corin Danescu provine dintr-o familie de avocati, tatal sibunicul acestuia fiind la randul lor avocati pledanti. La incepuluianilor '90, Danescu a asistat mostenitorii familiilor Ghica,Sturdza sau Malaxa intr-o serie de procese de revendicare a unorimportante cladiri din Bucuresti. Printre clientii recenti segasesc producatorul de avioane Alenia Aeronautica sau grupulaustriac Alpine, cu afaceri in constructii.

Fuziunea dintre cele doua firme vine la distanta de zece ani deo alta miscare asemanatoare, si anume integrarea casei de avocaturaspecializata in litigii a Anei Diculescu Sova in firma fondata deIon si Manuela Nestor, miscare ce a dus la crearea numeluiNNDKP.

"Impartasim aceleasi principii si avem aceeasi strategie dedezvoltare. Pe aceasta baza ideea fuziunii a venit in mod natural",a comentat si Ernest Popovici, senior partner si fondator alPopovici Nitu & Asociatii.

In contextul in care pietele consacrate in ultimii ani pentruavocati (fuziuni si achizitii, real estate, bancar) nu dau incasemne serioase de revenire, firmele de consultanta juridica decidsa se intareasca in domenii care nu reprezentau o miza importantainainte de criza, precum litigii sau insolventa, noile "probleme"ale companiilor.

"Ne-am propus pentru o perioada sa crestem pe departamentul delitigii doar din forte proprii, dar ne-am dat seama ca nu potirecupera rapid, cu un avocat tanar, experienta unui avocat care astat mii de ore la bara, in fata instantei. Este o situatieasemanatoare cu cea a pilotilor de avioane, care sunt pe atat debuni, pe cate ore de zbor au realizat. Stiam ca trebuie sa cooptamo figura importanta din domeniul litigiilor", explica fuziunea siFlorian Nitu, managing partner al firmei.

Departamentul de litigii al Popovici Nitu a devenit astfel aldoilea ca marime dupa cel de fuziuni si achizitii, care numara maimult de 20 de avocati.

Firma a inregistrat anul trecut incasari de sapte milioane deeuro, iar pentru anul acesta obiectivul este o noua crestere aafacerilor, cu 10-15%.

"Rezultatele financiare ale acestei fuziuni nu se vor vedeaimediat, deoarece onorariile din litigii se achita de regula dupapronuntarea verdictului", explica Florian Nitu.

In domeniul litigiilor cele mai active firme din Romania sunt,in general, jucatorii mari, precum Musat & Asociatii, NNDKP siTuca Zbarcea & Asociatii, dar si firme ceva mai mici, precumStoica & Asociatii sau Zamfirescu Racoti Predoiu, carebeneficiaza de experienta unor avocati reputati, precum ValeriuStoica sau Calin Andrei Zamfirescu.

Ernest Popovici

Popovici Nitu & Asociatii

  • Avocati: 60
  • An infiintare: 1995
  • Venituri in 2009: 7 mil. euro

Corin Danescu

Danescu & Asociatii

  • Avocati: 10
  • An infiintare: 1995
  • Venituri in 2009: peste 2 mil. euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO