Companii

Porsche Leasing a avut finanţări de 24 mil. euro în trimestru I, în creştere cu 43%

Autor: Adrian Dumitrache - Mediafax

19.04.2011, 23:43 68

Porsche Leasing a finanţat, în primele trei luni, bunuri învaloare de 23,7 milioane de euro, cu 43% mai mult faţă de aceeaşiperioadă a anului trecut, iar numărul contractelor semnate acrescut cu 30,6%, la aproape 1.400, a anunţat marţi compania.

"Această evoluţie s-a datorat îmbunătăţirii situaţiei economicedin România, corelată cu lansarea recentă a celui mai nou produs deleasing financiar, Perfect Leasing", a declarat directorul generalal Porsche Finance Group, Kurt Leitner.

Potrivit datelor grupului, portofoliul Porsche Mobility aînregistrat, de asemenea, o creştere de 18% în privinţa număruluide contracte de leasing operaţional, comparativ cu aceeaşi perioadădin 2010.

Astfel, la 31 martie erau în derulare 3.334 de contracte definanţare, faţă de 2.823 în acelaşi interval din 2010.

"La sfârşitul lunii martie aveam în administrare 5.627 maşini,comparativ cu 4.869 la sfârşitul lunii martie 2010. Creştereaînregistrată de Porsche Mobility vine ca o confirmare a faptului căleasingul operaţional reprezintă o soluţie viabilă în aceastăperioadă, mai ales pentru companiile pentru care lichidităţile suntfoarte importante", a spus Leitner.

Creditul auto de la Porsche Bank a înregistrat un avans alportofoliului de peste 28%, de la 5.091 contracte în derulare la 31martie 2010 la 6.535 contracte la sfârşitul lunii martie a acestuian.

Evoluţia Porsche Finance Group în primele trei luni ale anuluis-a încadrat în estimările companiei.

Ca volum, leasingul financiar este în continuare principalulprodus în portofoliul Porsche Finance Group, reprezentând 80% dintotal, comparativ cu o pondere de 87% la sfârşitul lunii martie2010. În acelaşi timp, leasingul operaţional a ajuns la o cotă de7%, iar creditul auto la 13%.

Leitner spune că obiectivele Porsche Finance Group pentru acestan vizează menţinerea poziţiei deţinute pe piaţa de finanţare auto,alături de creşterea cotei în vânzările Porsche România.

Prezent pe piaţa românească din 1999, Porsche Finance Groupacordă finanţări pentru achiziţia mărcilor comercializate dePorsche România, prin intermediul a cinci companii, respectivPorsche Leasing (leasing financiar), Porsche Mobility (leasingoperaţional), Porsche Bank (credite auto), Porsche Broker deAsigurare şi Porsche Asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO