Companii

Portughezii de la MonteAdriano au ajuns la contracte de 130 mil. euro

 Portughezii de la MonteAdriano au ajuns la contracte de 130 mil. euro
10.08.2010, 23:46 138

Grupul portughez MonteAdriano, cu afaceri anuale de 400 mil.euro în construcţii, sunt interesaţi de întreţinerea autostrăzilorde pe piaţa locală, un business care ar putea ajunge la sute demilioane de euro în viitor, având în vedere că în următorii ani vorfi absorbite fonduri europene pentru construcţia de autostrăzi şivor fi realizate mai multe proiecte în parteneriatpublic-privat.
Portughezii au finalizat în ultimii cinci ani pe piaţa localăcontracte în valoare de 134 mil. euro în infrastructură(reabilitări de drumuri şi şosele de centură) şi într-o fabrică debio-diesel de la Lehliu. Compania vrea să-şi extindă activitatea pepiaţa locală şi pe segmentul de administrare de autostrăzi.
"Suntem interesaţi să preluăm împreună cu partenerii noştrifinanţarea, proiectarea, execuţia şi întreţinerea proiectelor deautostrăzi din România. În Portugalia avem în acest regim "depăstorit" peste 1.000 km de autostradă. Pe piaţa locală circa 70%din activitatea noastră este pe zona de drumuri şi poduri", afirmăLuis Vinagre, directorul general al MonteAdriano, sucursalaRomânia.
Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 25 mil.euro pe piaţa locală şi estimează pentru 2010 o creştere uşoarăpână la 27 mil. euro.
"Vom participa la marea majoritate a licitaţiilor pe care le vaavea Ministerul Transporturilor prin CNADNR, cât şi la cele de laconsiliile judeţene, dar şi la cele de la Ministerul Mediului",spune Vinagre.
Compania a finalizat luna aceasta lucrările de construcţie acenturii Lugoj (9,8 km), contract cu o valoare de peste 20,8 mil.euro. Contractul a fost câştigat în martie 2008, iar la construcţiaproiectului au fost implicaţi 210 muncitori şi ingineri.
MonteAdriano a fost implicată în ultimii cinci ani şi înreabilitarea DN2B Galaţi - Giurgiuleşti, reabilitarea dru­murilorjudeţene DJ107 şi DJ107D Alba-Mureş, reabilitarea drumurilorjudeţene DJ107 şi DJ107D Alba-Mureş, modernizarea reţelei decanalizare a oraşelor Galaţi şi Piteşti şi fabrica de bio-dieselLehliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO