Companii

Preşedintele colegiului medicilor: 10.000 de medici au plecat în străinatate în ultimii 5 ani. Noi am produs 7.000

Autor: Ioana David

16.02.2012, 11:53 1090

Circa 10.000 de medici au plecat în străinătate în ultimii cinci ani, în timp ce sistemul local de învăţământ a produs două treimi din această cifră, a declarat joi Prof. Dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiul Medicilor din Romania.

"Din 2007 pana in prezent peste 10.000 de medici au plecat in strainatate; noi am produs peste 7.000 de medici", a declarat Astarastoae la conferinţa "Au pacienţii nevoie de o schimbare a sistemului de sănătate? Reforma, între responsabilitatea cheltuirii fondurilor şi nevoia de schimbare", organizată de Ziarul Financiar şi Alico.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România a spus că în România sunt în total 56.000 de medici, 13.000 sunt rezidenţi, 2.000 sunt pensionari care au rămas în evidenţele CMR, iar restul sunt doctorii cu liberă practică.


El a precizat că scăderea numărului de doctori s-a produs din două cauze, respectiv blocarea posturilor şi migraţia medicilor.


"Numărul medicilor a scăzut din cauza blocării posturilor, dar şi a plecării acestora în străinătate. Statul este obligat să protejeze sănătatea şi de asemenea să-şi îndeplinească responsabilitatea socială", a mai spus profesorul Vasile Astărăstoae.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO