Companii

Primele cifre Blue Air: afaceri de 149 de mil. euro anul trecut, în scădere cu 9%, la mai puţin de 1,5 milioane pasageri transportaţi

Primele cifre Blue Air: afaceri de 149 de mil. euro anul trecut, în scădere cu 9%, la mai puţin de 1,5 milioane pasageri transportaţi

Foto: Shutterstock

Autor: Mirabela Tiron

08.02.2012, 13:21 255

Compania aeriană low-cost Blue Air, deţinută de Nelu Iordache, a finalizat anul trecut cu afaceri de 149 milioane de euro, în scădere cu 9% faţă de anul trecut, potrivit oficialilor companiei. Sherif Ussama, directorul general al companiei, a transmis că în 2011 au fost transportaţi sub 1,5 milioane pasageri, în condiţiile reducerii capacităţii de zbor cu 15%.

Concurentul principal, low-costul Wizz Air, a anunţat că a transportat anul trecut 2,7 milioane de pasageri, în timp ce compania aeriană de stat a bifat 2,19 milioane pasageri.

"Gradul mediu de încărcare al aeronavelor Blue Air a fost de 91% anul trecut. Anul acesta am mai alocat o aeronavă pe aeroportul din Bucureşti iar în vară ne gândim să mai aducem una pe aeroportul din Otopeni, pe care ne vom muta din 25 martie", a spus el.

Compania va opera din 25 martie cu şase avioane de pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni) şi cu trei de pe aeroportul din Bacău.

Şeful Blue Air a spus că preţul biletelor de avion nu va creşte pe fondul mutării zborurilor pe cel mai mare aeroport din ţară. "Facilităţile comerciale de pe aeroportul Băneasa s-au scos, nu mai este niciun motiv financiar să rămânem pe acest aeroport", au transmis oficialii companiei, fără a preciza ce taxe vor plăti pe aeroportul din Otopeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO