Companii

Primii zece angajatori din industria hotelieră au renunţat la 1.300 de oameni în ultimul an

Primii zece angajatori din industria hotelieră au...

Autor: Miruna Diaconu

13.08.2021, 16:40 158

♦ Cel mai mare angajator este compania Turism Felix, deţinută de SIF Transilvania, cu 727 de angajaţi, care administrează mai multe hoteluri în staţiunea turistică Băile Felix ♦ În sectorul hotelier lucrează 40.000 de oameni, cu 10.000 mai puţin faţă de 2019.

Primii zece angajatori din industria hotelieră locală au circa 10% din forţa de muncă din acest sector economic în 2020, conform datelor Registrului Comerţului, dar toate companiile din top zece au restructurat în 2020. Angajaţii din sector au migrat fie către alte sectoare, fie au ales să meargă să muncească în străinătate.

Cel mai mare angajator din industria hotelieră este compania Turism Felix, care anul trecut a avut circa 727 de salariaţi, cu circa 30 mai puţini faţă de 2019. Turism Băile Felix administrează cinci hoteluri clasate la două, trei şi patru stele, un ştrand şi centre de wellness & spa.

Compania este controlată de SIF Transilvania, cu o participaţie de 63,13%, în timp ce SIF Oltenia are 28,97%, restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa de capital de la Bucureşti. Cei mai mari angajatori din industrie sunt şi printre cei mai mari jucători din acest sector economic, însă efectele pandemiei se pot observa şi în evoluţia negativă a numărului de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO