Companii

PRO TV, profit operational de 37,6 mil. dolari la jumatatea anului

PRO TV, profit operational de 37,6 mil. dolari la jumatatea anului
03.08.2007, 18:39 28

Grupul american Central Media European (CME), care detine posturile de televiziune PRO TV, Acasa, PRO Cinema, PRO TV International si sport.ro, a raportat o crestere cu 38% a afacerilor din Romania in trimestrul doi, pana la 52,2 milioane de dolari.
In prima jumatate a anului, afacerile au fost de 91,5 mil. dolari, in crestere cu 35%.
Profitul operational (EBITDA - profitul inainte de plata dobanzilor, taxelor, includerea deprecierii si amortizarii) a fost de 22,53 mil. dolari in trimestrul doi, in crestere cu 37%, iar totalul pe prima jumatate a anului a fost de 37,66 milioane dolari, cu 34% mai mult decat in prima jumatate din 2006.
CME, care detine posturi de televiziune in Cehia, Romania, Slovacia, Slovenia, Croatia si Ucraina, a raportat un profit operational total de 87 mil. dolari in trimestrul doi, in crestere cu 38%, si de 127 mil. dolari la sase luni, in crestere cu 32%.
Veniturile totale in trimestrul doi ale CME au fost de 216,28 milioane dolari, iar la jumatatea anului erau de 364,19 milioane de dolari.
"Cinci din cele sase piete unde operam au continuat sa inregistreze performante record in al doilea trimestru, dupa cum arata cresterea cu 38% a profitului operational fata de perioada similara a anului trecut. Cu toate ca suntem dezamagiti de performantele postului de televizine Studio 1 + 1 din Ucraina, suntem convinsi ca in urmatorii ani Ucraina va deveni cea mai mare piata in care vom opera", a declarat ieri Michael Garin, directorul executiv (CEO) al CME, la prezentarea rezultatelor grupului.
Operatiunile din Cehia, Romania si Slovacia, care sunt conduse de Adrian Sarbu, au generat 74,6% din totalul veniturilor CME din primul semestru. Profitul operational al acestor piete a fost de 128 milioane de dolari la jumatatea anului, peste profitul operational al intregului grup.
In Romania, CME detine 95% din operatiunile tuturor posturilor de televiziune, in timp ce restul de actiuni este in proprietatea partenerului local Adrian Sarbu, proprietarul grupului MediaPro, care detine, printre altele, si Ziarul Financiar.
In primavara acestui an, Adrian Sarbu a vandut catre CME 5% din actiunile PRO TV, care reuneste toate posturile de televiziune detinute de grupul american in Romania, pentru 49,8 milioane de dolari. La acest pret, valoarea PRO TV este de aproape un miliard de dolari.
Compania CME este listata pe bursa americana NASDAQ si are o valoare de piata de 3 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO