Companii

Producatorii de alimente ecologice nu vor sa auda de vanzari in supermarketuri

14.10.2009, 23:13 112

Producatorii de alimente ecologice sustin ca taxele mari alesupermarketurilor si capacitatea mica de productie ii determina saisi deschida propriile lanturi de magazine in spatii inchiriate,pentru a-si comercializa produsele.

"Nici nu ma gandesc sa vand produsele in supermarketuri, sa daudiscount de 20-25% si sa platesc taxa de raft si taxa de intrare inmagazin. Investesc mult intr-un magazin propriu, dar am sigurantaca imi primesc banii la timp si imi pot vinde produsele", adeclarat Rodica Ferchiu, presedintele Asociatiei Valea Asaului,producator de lactate ecologice care a fost prezent ieri la targulIndagra.

Societatea, infiintata in 2000, a realizat anul trecut afaceride peste 600.000 de lei (160.000 de euro), iar in acest an adeschis doua magazine in Bucuresti, Eco Rozi, care comercializeazadoar produse ecologice, atat proprii, cat si ale altor producatoride astfel de alimente. "Magazinele sunt situate in spatiiinchiriate si am investit in fiecare pe putin 50.000 de lei(aproximativ 12.000 de euro - n. red.)", a spus Ferchiu, mentionandca ia in calcul deschiderea de magazine si in alte orase din tara,desi cea mai mare cerere pentru alimente ecologice esteinregistrata in Capitala.

Cristian Bancila, general manager al distribuitorului de produseecologice Natural Food Distribution, companie infiintata anulacesta, intentioneaza, de asemenea, sa deschida pana la finalulacestui an un magazin propriu in Capitala, Delicatese Romanesti,intr-un spatiu inchiriat, dar si o casa de comenzi de produsetraditionale. "Investitia in chiria, amenajarea magazinului simijloace de transport se ridica la aproximativ 100.000 de euro sivom comercializa atat mezeluri ecologice, cat si branzeturi sisucuri naturale de la 25 de furnizori", a declarat Bancila, careasteapta sa obtina anul viitor vanzari de 1,8 mil. lei.

Producatorii sustin ca in ultimii ani cererea de alimenteecologice a crescut si continua sa creasca, in ciuda crizei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO