Companii

Producatorul Baumix si-a revizuit in jos estimarile din acest an

24.08.2009, 17:35 30

Producatorul de adezivi si materiale de constructii Baumix, detinut de omul de afaceri Augustin Russu, si-a revizuit estimarile pentru anul in curs si mizeaza pe o cifra de afaceri similara cu cea din 2008, respectiv 11 mil. euro.

La inceputul anului, Baumix prognoza pentru 2009 vanzari totale de 14,5 mil. euro, in crestere cu 30% fata de 2008.

„Primul semestru ne-a adus o crestere de 10% a vanzarilor fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa cu toate acestea, tinand cont de conditiile actuale ale pietei, ne propunem mentinerea cifrei de afaceri din 2008", a declarat Augustin Russu, directorul general al companiei Baumix. Baumix detine doua fabrici de adezivi, una in Ploiesti, iar cea de-a doua unitate in Gherla.

In urma unei investitii de 2 mil. euro in retehnologizarea fabricii din Gherla, investitie finalizata anul trecut, punctul de lucru din judetul Cluj a devenit in prezent principala linie de productie a Baumix. Capacitatea de productie pentru punctul de lucru din Gherla este de 28.000 de tone de adezivi pe luna, in timp ce la Ploiesti capacitatea de productie lunara este de 7.000 de tone.

„In aceasta perioada ne-am adaptat strategia de dezvoltare conditiilor actuale de piata, concentrandu-ne pe lansarea de produse noi. Clientii Baumix sunt marile retele de bricolaj Dedeman, Ambient, Hornbach, OBI, Praktiker, dar si diverse firme de constructii din tara", a spus Augustin Russu.

„In momentul de fata la ambele puncte de lucru Baumix activeaza un numar de 110 angajati. Nu am efectuat disponibilizari, au existat insa restructurari la punctul de lucru din Gherla, datorate in totalitate procesului de retehnologizare", a afirmat directorul general al companiei Baumix.

Piata de adezivi si tencuieli a inregistrat in 2007 o valoare de 270 mil. euro, iar pentru 2008 principalii jucatori din piata estimau cresteri ale pietei de pana la 35% fata de anul precedent.

„Necesitatea de renovare a locuintelor vechi va ramane in continuare, chiar daca in acest an numarul constructiilor noi s-a diminuat foarte mult fata de anul 2008", a spus Augustin Russu.

Producatorul de materiale de constructii Baumix a preluat in 2007 operatiunile firmei Siegel Chemicals, care detinea o fabrica de adezivi si tencuieli la Gherla. Compania Baumix a fost infiintata in anul 2004 si este detinuta integral de omul de afaceri Augustin Russu, fostul director de vanzari al diviziei de adezivi a grupului german Henkel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO