Companii

Producatorul Fox si-a recrutat directorul general de la Caroli

04.10.2009, 23:21 2404

Producatorul de mezeluri Fox din Capitala, o afacere de familiecontrolata de Cornel Vulpe si fiul sau Dan Vulpe, l-a rucrutat peIulian Marinica, fost director executiv al departamentului debusiness development din cadrul Caroli Foods, pe pozitia dedirector general. Marinica a preluat astfel conducerea unuibusiness de aproape 39 de milioane de euro, dupa ce a coordonatvanzarile de 68 de milioane de euro ale Caroli Foods.

"Dupa 12 ani la Caroli Foods, culminand cu pozitia de directorexecutiv, am simtit dorinta si energia de a construi din nou, asaca am acceptat oferta actionarilor Fox", a declarat IulianMarinica, 36 de ani, cel ce ocupa in prezent pozitia de directorgeneral al Fox. El sustine ca printre prioritatile sale se numarain prezent restructurarea afacerii Fox, prin prisma rentabilizariifiecarui departament in parte, de la productie si vanzari lafinanciar si logistica.

Iulian Marinica, absolvent al Facultatii de managementulComertului din cadrul Universitatii "Dimitrie Cantemir" dinBucuresti, a inceput sa lucreze in februarie 1998 pentruproducatorul de mezeluri Caroli Foods, companie cu un rulaj depeste 68 mil. euro si 1.300 de angajati in 2008. Pana in luna iuliea anului trecut, cand a preluat pozitia de executive manager incadrul diviziei de business development, el s-a aflat la conducereadepartamentului de vanzari al Caroli Foods.

Compania Fox Com Serv a fost infiintata in 1992 si estecontrolata in proportie de 50% de Cornel Vulpe, restul de actiunifiind detinute de fiul acestuia, Dan Vulpe.

Producatorul detine o singura unitate de productie, situata inBucuresti, cu o capacitate de aproximativ 40 de tone de preparatedin carne si mezeluri pe zi, la care se adauga propria companie dedistributie, Fox Com Distribution.

Cele doua companii, in cadrul carora lucreaza peste 300 deangajati, au realizat anul trecut o cifra de afaceri cumulata deaproape 39 de milioane de euro. Din aceasta suma, afacerile Fox ComServ, cu activitati in productia de mezeluri, s-au ridicat in 2008la 18,1 milioane de euro, in timp ce Fox Com Distribution arealizat o cifra de afaceri de peste 20 de milioane de euro.

Piata preparatelor din carne, estimata la aproximativ un miliardde euro, este singurul segment al industriei alimentare carecontinua sa fie dominat de afacerile de familie. Cei mai marijucatori ai acestei piete sunt companiile CrisTim, Aldis Calarasi,Elit Cugir, Caroli Foods si Angst.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO