Companii

Producătorul lactatelor Monor şi-a dublat profitul în 2020, ajungând la peste 6 mil. lei şi afaceri de 132,7 mil. lei

Producătorul lactatelor Monor şi-a dublat profitul în...

Autor: Laurentiu Cotu

08.07.2021, 16:15 356

♦ Carmo-Lact Prod se află printre cei mai mari zece procesatori locali de lapte şi deţine o unitate de producţie în comuna Monor (judeţul Bistriţa-Năsăud).

Compania Carmo-Lact Prod din Bistriţa-Năsăud, pro­du­că­­torul lactatelor Monor, a realizat anul trecut o cifră de afa­ceri de peste 132,7 mil. lei (27,5 mil. euro), în creştere cu 26% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF făcute pe baza da­telor de la Ministerul Finanţelor. Compania şi-a dublat anul tre­cut profitul, ajungând la 6,2 mil. lei (1,3 mil. euro), de la apro­xi­mativ 2,9 mil. lei (610.000 de euro) în 2019. Carmo-Lact Prod a ajuns anul trecut la un număr mediu de 236 de angajaţi.

Carmo-Lact Prod face parte dintre cei mai mari zece proce­satori locali de lapte şi deţine o unitate de producţie în comuna Monor (judeţul Bistriţa-Năsăud), care dispune de două secţii, una destinată produselor proaspete, cu o capa­citate de 60.000 de litri pe zi, iar cealaltă pentru producţia de brânzeturi, cu o capacitate de 50.000 de litri pe zi, conform datelor de pe site-ul compa­ni­ei. Compania are pes­te 1.500 de punc­te de lucru în ora­şe­le Baia Mare, Bistri­ţa, Bra­şov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Me­di­aş, Râm­nicu Vâlcea, Re­ghin, Satu Mare, Si­biu, Sighişoara şi Târgu-Mureş, potrivit da­telor de pe site-ul com­­paniei. Producă­to­rul brandului Mo­nor este prezent şi pe pie­ţe­le externe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO