Companii

Producţia industrială continuă să se ieftinească în România

Producţia industrială continuă să se ieftinească în...

Autor: Ovidiu Tempea

02.04.2014, 11:01 271

Comparativ cu ianuarie, preţurile producţiei industriale pe piaţa internă au scăzut cu 0,3%, iar pe piaţa externă cu 0,1%.

Faţă de ianuarie, preţurile producţiei industriale au înregistrat creşteri în industria bunurilor de uz curent cu 0,1%. Cea mai mare scădere s-a consemnat la industria bunurilor intermediare (-0,4%) şi industria energetică (-0,3%)

Industria bunurilor de folosinţă îndelungată şi industria bunurilor de capital au scăzut cu câte cu 0,1%.

Faţă de luna februarie 2013, preţurile producţiei industriale au fost mai mici cu 1,2%, cu 0,2 puncte procentuale sub scăderea înregistrată pe piaţa internă şi cu 0,4 puncte procentuale peste evoluţia înregistrată pe piaţa externă.

În luna februarie 2014, comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent, preţurile producţiei industriale au crescut semnificativ în industria bunurilor de folosinţă îndelungată cu 1,8% şi industria bunurilor de uz curent cu 1,5%.

Această evoluţie nu a putut compensa scăderile de preţuri înregistrate la produsele energetice (-3,1%), în industria bunurilor intermediare (-2,0%) şi industria bunurilor de capital (-0,4%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO