Companii

Profi ia locatiile fostilor competitori

23.05.2010, 23:45 29

Reteaua de magazine cu discount Profi, cu afaceri de 140 mil.euro, a preluat trei spatii operate anterior de retailerii Ethos siFidelio in Targoviste, Roman si Pascani si intra astfel in tabaramarilor lanturi de comert favorizate de valul insolventelor de pepiata.

Acestea sunt primele investitii finalizate de companie dupa ce afost cumparata de catre polonezii de la Enterprise Investors (EI),in toamna lui 2009. CEO-ul operatorului Profi, germanul GunterGrieb, a precizat ca sunt luate in calcul si achizitii de retelemai mici, pentru a accelera expansiunea. Enterprise Investors vreasa dubleze reteaua in urmatorii 3-4 ani, pana la un total de circa130 de magazine.

Numarul mare de insolvente in comert muta in cartierele oraselorarena de lupta a retelelor de magazine - de la chioscuri modernepana la discountere si supermarketuri. Retailerii care inca maidetin rezerve de lichiditati pentru expansiune vad acum mai multeoportunitati in comertul de proximitate decat inainte de criza,pentru ca pe piata apar locatii testate de alti comercianti. "Candintri intr-un spatiu operat de un alt retailer ai un punct deplecare: stii ce vad comercial a generat si te poti baza astfel peniste date statistice", afirma Ionut Pascu, Senior Project Manageral Roland Berger Strategy Consultants.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO