Companii

Profi şi Mega Image se bat în deschideri de magazine în 2015

Profi şi Mega Image se bat în deschideri de magazine...

Autor: Cristina Roşca

06.01.2015, 00:07 1595

Fiecare din cele două reţele de retail vrea câte 100 de magazine noi anul acesta.

Lanţurile de supermarketuri Profi şi Mega Image şi-au bugetat pentru acest an circa 100 de deschideri fiecare, cele două reţele urmând a se bate pentru titlul de campionul expansiunii, titlu câştigat în fiecare din ultimii patru ani de belgienii de la Mega Image. Compania a ajuns astfel la 410 de magazine din care jumătate deschise în ultimii doi ani.

„Strategia noastră este să deschidem în 2015 cel puţin tot atât de multe magazine ca în 2014 - adică peste 70 -, dar ţintim de fapt 100 de unităţi noi. Pentru 50 dintre ele avem deja spaţiile. În ce priveşte modalitatea de expansiune, suntem deschişi tuturor oportunităţilor (expansiune directă sau prin achiziţii, n.red.)“, spun şi reprezentanţii Profi. În doi ani compania vrea să ajungă la 500 de unităţi faţă de 275 în prezent.

Pentru a tura la maximum motoarele expansiunii cele două reţele trebuie să scoată din buzunar câteva zeci de milioane de euro.

Jucătorii din comerţul modern, o piaţă de circa 9 mld. euro, s-au extins anul trecut cu aproape 250 de magazine, menţinând ritmul din 2013 şi ducând numărul total de unităţi până la un pas de 1.500. Campionii expansiunii au fost Mega Image şi Profi, urmaţi la distanţă considerabilă de Penny Market, Lidl şi Kaufland. Cei cinci au investit peste 200 mil. euro şi sunt responsabili pentru 93% dintre deschiderile de magazine de anul trecut.

WikiZF: Profilul companiei Mega Image

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre strategia de extindere a reţelelor Profi şi MEga Image

- planurile lanţurilor de discount din România 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO