Companii

Profit in scadere la trei luni pentru Impact, dar peste buget

17.05.2005, 19:19 14

Constructorul de vile Impact Bucuresti a incheiat primul trimestru cu un profit net de 22,5 miliarde de lei (0,6 milioane de euro), in scadere in lei cu 11% fata de perioada similara a anului trecut. Calculat in euro, profitul a ramas la un nivel asemanator cu cel de anul trecut.

Compania a reusit insa sa inregistreze pe primele luni o cifra de afaceri de aproape trei ori mai mare fata de perioada similara a anului trecut. In primul trimestru al anului cifra de afaceri a Impact s-a ridicat la 315,8 miliarde de lei (8,5 milioane de euro), fata de 127,1 miliarde de lei (3 milioane de euro) in primele trei luni ale anului trecut.

"Cresterea cifrei de afaceri se datoreaza faptului ca la finalul anului trecut am inregistrat o crestere a numarului de contracte semnate. Pentru aceste contracte am inceput constructia in primul trimestru al acestui an", spune Carmen Sandulescu, directorul economic al companiei. Ea a explicat ca Impact inregistreaza vilele construite la cifra de afaceri pe masura ce lucrarile la acestea avanseaza, si nu la momentul cand acestea sunt livrate clientilor.

Conducerea companiei pune insa evolutia slaba a profitului pe seama cresterii costurilor pentru constructia vilelor.

"Profitul a scazut pentru ca si cheltuielile noastre au crescu. Oricum, rezultatul este superior celui din bugetul de venituri si cheltuieli, unde estimam pierdere pe primul trimestru", spune Sandulescu. Ea a mai adaugat ca primul trimestru nu este cel mai relevant pentru activitatea companiei, cea mai relevanta perioada fiind a doua jumatate a anului.

In primele trei luni Impact a continuat sa construiasca in cele sase ansambluri rezidentiale la care a lucrat si in ultimul trimestru al anului trecut: Junior, Azur si Azur 2 din Bucuresti, Lotus si Europa din Oradea si ansamblul Roua din Ploiesti.

Impact a anuntat ieri intentia de a derula in urmatoarele luni doua majorari ale capitalului social. Compania va acorda o actiune gratuita pentru fiecare patru actiuni detinute actionarilor inregistrati la data de 30 mai. In plus, acestia vor avea dreptul sa subscrie o actiune noua pentru fiecare sapte actiuni detinute la un pret de 1.950 de lei, adica mai putin de o treime din pretul actiunilor de la Bursa.

Capitalul Impact urmeaza sa fie majorat astfel cu 225,5 miliarde de lei (6,2 milioane de euro).

Fondurile atrase prin aceste mijloace vor fi utilizate pentru demararea unor proiecte noi. Compania a anuntat deja ca intentioneaza sa realizeze in luna iunie a acestui an si o emisiune de obligatiuni, negarantata, in valoare de maximum 10 milioane de euro. Maturitatea acestor obligatiuni va fi de cinci ani, dobanda urmand a fi negociata cu potentialii investitori.

Impact si-a programat pentru luna iunie demararea altor doua proiecte imobiliare, Boreal 2 din Constanta, in valoare de 36 de milioane de euro, si Green Field din Bucuresti, proiect in valoare de 86 de milioane de euro. Actiunile Impact sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, unde au fost suspendate ieri de la tranzactionare din cauza anuntarii intentiei de majorare a capitalului social. Ultimele tranzactii de vineri cu actiuni Impact s-au realizat la 6.350 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei se ridica la aproximativ 100 de milioane de euro. Principalul actionar al Impact este presedintele si fondatorul companiei, Dan Ioan Popp, care controleaza aproximativ o treime din actiuni. vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO