Companii

Proiecte imobiliare israeliene de 300 mil. euro

21.04.2008, 18:24 24

Dezvoltatorul israelian Engel East Europe a anuntat ca va aloca in urmatorii patru ani cel putin 200-300 mil. euro pentru achizitia de terenuri si constructia de proiecte imobiliare in Bucuresti, Cluj-Napoca si Brasov.
"Suntem in cautare de proiecte de mare anvergura in centrul Capitalei. De asemenea, avem in plan dezvoltarea celorlalte proprietati deja achizitionate in Capitala. In plus, negociem achizitia de terenuri in Cluj-Napoca si Brasov", a declarat Ernest Rosenberg, directorul general pentru Romania al companiei. Firma detine un teren de 17.500 mp in Sisesti, altul, de peste 22.000 mp in Pipera, iar cel mai mare, de 77.500 mp, in Bragadiru.
"La Sisesti vom incepe constructia primului proiect dezvoltat in Romania, denumit Engel Tulip", a spus Rosenberg. Ansamblul va cuprinde 400 de locuinte, iar investitia va fi de 60 mil. euro. Compania a anuntat recent ca a decis sa vanda terenurile din Pipera si Bragadiru. "Analizam vanzarea terenului din Pipera, in special, pentru ca numai este o zona foarte buna pentru investitii din cauza aglomerarii de proiecte. La Bragadiru cred ca nu vom renunta la teren", a precizat Rosenberg.
Engel este controlata de compania Lagna Holdings, al carei actionar majoritar este grupul imobiliar Shaya Boymelgreen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO