Companii

Proiectele pentru fonduri europene pe HR, analizate în 20 de zile

29.06.2010, 23:34 23

AMPOSDRU, autoritatea de management care gestionează fondurieuropene de 4,2 mld. euro pentru resurse umane, bani disponibilipână în 2013, estimează că evaluarea proiectelor care au o valoarecuprinsă între 50.000 şi 500.000 de euro va fi redusă la maximum 20de zile lucrătoare, faţă de 45 de zile cum era până în prezent.

Această măsură este una dintre prevederile care au fostmodificate în ghidul solicitantului, care se va aplica pentruproiectele ce urmează să fie depuse în sesiunile anunţate pentrulansare în iulie-august.

"Până acum, conform vechiului ghid, pentru evaluare erauprevăzute 45 de zile, termen care însă a fost depăşit cu mult. Prinnoul ghid, care prevede o evaluare continuă, adică fiecare proiectsă fie evaluat imediat după depunerea anexelor de către solicitant,estimăm că vor fi suficiente maximum 20 de zile de evaluare", aspus Cristina Zevedei, directorul general al AMPOSDRU. Pentruproiectele strategice, proiecte cu o valoare între 500.000 şi 5mil. euro, evaluarea se va realiza imediat după depunerea anexelor,însă lista proiectelor selectate va fi făcută publică dupăexpirarea termenului-limită de depunere şi după evaluarea tuturoraplicaţiilor depuse. Conform noilor prevederi ale ghidului,prefinanţarea se va oferi într-o singură tranşă şi va fi egală cu30% sau 40% din valoarea finanţării nerambursabile plus contribuţiabeneficiarului.

De asemenea, a fost reglementată posibilitatea avocaţilor,cabinetelor de avocatură, societăţilor civile de avocaţi,cabinetelor de consiliere juridică de a putea oferi servicii deconsiliere juridică pentru proiecte. Până la data de 11 iunie, încadrul programului destinat fondurilor europene pentru resurseumane au fost declarate câştigătoare 791 de proiecte cu o valoaretotală a finanţării nerambursabile de 1,2 mld. de euro şi se aflauîn etapa de contractare 360 de proiecte, cu o valoare totală de 700mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO