Companii

Proporţiile dezastrului din turism măsurate prin rezultatele celui mai mare complex de wellness: Businessul Therme Bucureşti a scăzut cu 78%

Proporţiile dezastrului din turism măsurate prin...

Autor: Miruna Diaconu

01.06.2021, 17:29 2750

Complexul de relaxare şi wellness Therme din Bucureşti a înregistrat o scădere a veniturilor de 78% anul trecut, raportând venituri de doar 29,6 milioane lei, comparativ cu 2019, când cifra de afaceri a fost de 136 milioane lei, conform datelor Ministerului de Finanţe.

Therme Nord Bucureşti, compania care administrează complexul de welness şi relaxare Therme, a avut anul trecut pierderi de 24 milioane lei, aproape la nivelul cifrei de afaceri raportată anul trecut. În 2019, compania a avut un profit net de 11,5 milioane lei.

Therme Bucureşti este cel mai mare Therme din Europa, construit greenfield, pe o suprafaţă de 250.000 de metri pătraţi, având o suprafaţă totală indoor de peste 34.000 mp şi o capacitate de 4.000 de persoane simultan indoor.

Complexul Therme a fost deschis în ianuarie 2016 după o investiţie iniţială de circa 50 mil. euro. Ulterior, grupul austriac A-Heat a continuat să investească în unitatea de lângă Capitală, ajungând la un total de peste 100 mil. euro investiţi. În 2018, complexul a avut un profit de aproape 9 mil. lei (circa 2 mil. euro), de trei ori mai mare decât în anul precedent.

Complexul a fost semnificativ afectat de criza pandemică în contextul în care restricţiile privind centrele spa şi piscinele interioare au existat până la data de 1 iunie, când a intrat în vigoare un nou set de relaxări a măsurilor de restricţie privind limitarea răspândirii virusului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO