Companii

Proprietarii America House caută chiriaşi pentru două etaje şi au reînnoit o parte din contracte

Autor: Cristi Moga

08.06.2011, 23:32 320

Francezii de la AEW Europe, care au cumpărat în 2007 pentru 120mil. euro clădirea de birouri America House din Bucureşti, cautăchiriaşi pentru două etaje din clădire, cu o suprafaţă cumulată de3.400 mp, reprezentând 12% din suprafaţa imobilului, şi a desemnatfirma DTZ Echinox agent exclusiv pentru ocuparea spaţiilor lăsatelibere de operatorul de telefonie mobilă Cosmote.

Clădirea a fost dată în folosinţă în 2006, astfel că o bunăparte din contracte urma să expire în 2011, ţinând cont de o duratămedie a închirierilor de cinci ani. S&T (3.000 mp), ŢucaZbârcea & Asociaţii (2.200 mp), Ericsson, Mastercard şi Ciscoşi-au reînnoit contractele pe perioade cuprinse între trei şi optani.

"Chiria contractuală pentru spaţiile de birouri din AmericaHouse urmăreşte tendinţa pieţei pentru perimetrul central (CBD) şise situează, în medie, la 19 euro/mp", spune Emmanuel Gluntz,director asset management Central Europe al AEW Europe.

În aceste condiţii, la un grad de ocupare de 100%, clădirea arputea genera venituri anuale din chirii de circa 6,3 mil. euro,respectiv 5,2% din valoarea de achiziţie. AEW Europe mai deţine înRomânia proiectul European Retail Park din Târgu-Mureş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO