Companii

Real a investit 24 mil. euro intr-un magazin la Ploiesti

09.12.2009, 23:08 24

Reteaua de hipermarketuri Real, detinuta de grupul german Metro,va deschide astazi cel de-al 24-lea magazin al retelei in Ploiesti,in urma unei investitii de 23,8 milioane de euro, a anuntatcompania.

Noul magazin, primul Real din Ploiesti, a fost construit inafara orasului, in localitatea Blejoi, si dispune de o suprafata devanzare de 7.700 de metri patrati.

In cadrul magazinului vor lucra 280 de angajati si vor ficomercializate aproximativ 40.000 de produse, in timp ce parcareava avea o capacitate de 550 de locuri.

Real a fost in acest an unul dintre cei mai activi retaileri depe zona de food, inaugurand patru magazine noi, in urma uneiinvestitii totale de circa 100 de milioane de euro. Incetinirearitmului de investitii in retelele de hipermarketuri a fostdeterminata si de blocarea in acest an a constructiei a numeroasecentre comerciale.

Real Hypermarket Romania a avut anul trecut o cifra de afaceride 718 de milioane de euro si pierderi de 55 de milioane de euro,cu 20 de magazine operationale. Principalul competitor al Real pesegmentul hipermarketurilor este grupul francez Carrefour, care are22 de hipermarketuri si afaceri de peste un miliard de euro anultrecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO