Companii

Real investeste 200 mil. dolari pentru extindere

26.07.2006, 20:19 11

Compania Real Hypermarket va investi in perioada urmatoare peste 198 de milioane de dolari (159 de milioane de euro) pentru constructia de hipermarketuri in Bucuresti, Otopeni, Constanta, Iasi, Oradea, Brasov, Sibiu si Craiova, potrivit datelor Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS).
Real Hypermarket a deschis in urma cu doua saptamani, la Constanta, cel de-al doilea magazin din Romania, prima unitate fiind amplasata in Timisoara. Investitiile in cele doua hipermarketuri au totalizat 27 de milioane de euro.
Real Hypermarket Romania este divizia de vanzari a grupului Metro. Pe plan international, reteaua detine 328 de magazine, dintre care 288 se afla in Germania, 30 in Polonia, sapte in Turcia si trei in Rusia.
Proiectul operatorului de hipermarketuri este una dintre cele mai mari investitii cu impact semnificativ in economie (care depaseste un milion de euro) inregistrate de la inceputul acestui an.
Potrivit ARIS, in primele sase luni ale anului au fost inregistrate 49 de proiecte de investitii, a caror valoare depaseste 673 de milioane de dolari (542 mil. euro).
In iunie s-au inregistrat cinci proiecte de investitii cu o valoare de 39,5 milioane de dolari (31,8 milioane de euro). Domeniile servicii, constructii de masini, industrie usoara si industrie metalurgica au atras cele mai multe proiecte de investitii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO