Companii

Regina Maria investeşte 4 mil euro în extinderea reţelei şi urmăreşte o creştere cu 20% a afacerilor

Regina Maria investeşte 4 mil euro în extinderea...

Autor: Ana Maria Petcana

16.06.2014, 14:29 391

Astfel, reţeaua Regina Maria ajunge la 21 de locaţii proprii la nivel naţional.

Investiţiile în cele două policlinici şi în punctele de recoltare s-au ridicat la 440.000 euro.

"Prima etapă a strategiei de dezvoltare a prevăzut inaugurarea unei policlinici în zona Timpuri Noi din Bucureşti, în colaborare cu Universitatea Titu Maiorescu, şi a trei puncte de recoltare în Bucureşti şi a unuia în Ploieşti. (...) Inaugurarea oficială a Policlinicii Regina Maria Craiova, în urma unei investiţii de 200.000 de euro, este un nou pas în vederea consolidării prezenţei grupului la nivel naţional", se arată într-un comunicat al companiei.

Policlinica Titu Maiorescu are o suprafaţă de 250 de metri pătraţi, include 10 specialităţi medicale şi 10 cabinete şi a necesitat o investiţie de 100.000 de euro.

Noua unitate din Craiova dispune de laborator propriu, are o suprafaţă totală de 223 de metri pătraţi şi o echipă de 20 de angajaţi şi colaboratori.

"Avem feedback foarte bun din piaţă atât de la clienţi şi pacienţi, cât şi de la medici. Acoperim Bucureştiul acum şi mai bine cu noile locaţii: Timpuri Noi, Pantelimon, Bd. Ion Mihalache şi Bd. Constantin Brâncoveanu. Face parte din strategia noastră să fim cât mai aproape de pacienţi şi abonaţi. (...) Anul acesta vrem să menţinem ritmul de creştere, adăugând 9 milioane de euro la cifra de afaceri, iar primele 5 luni ne arată că suntem pe drumul cel bun", a declarat Fady Chreih, director executiv al reţelei private de sănătate Regina Maria.

Reţeaua Regina Maria a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri în creştere cu 20% faţă de anul precedent, conform aşteptărilor companiei.

"La finalul anului 2013, următoarele companii din Reţeaua Regina Maria au fost absorbite în Centrul Medical Unirea SRL, în vederea eficientizării fluxurilor financiare şi operaţionale: Euroclinic Medical Center, Medismart, Centrul Medical Unirea Cluj şi Efora. După fuzionări, cifra de afaceri a fost de 46,4 de milioane de euro, consolidată şi auditată la nivel de grup. Această cifră de afaceri nu include valoarea tranzacţiilor realizate între entităţile din grup", precizează compania.

La 31 decembrie 2013, grupul Regina Maria deţinea Centru Medical Unirea SRL, Euroclinic Hospital SA, Avamedica SRL, Centrul de Investigaţii Medicale Bacău SRL, Regina Maria Banca Centrală de Celule Stem SA.

Reţeaua Regina Maria este formată din 21 de policlinici, patru spitale, două maternităţi, trei campusuri medicale, cinci centre de imagistică, 7 laboratoare acreditate, o bancă proprie de celule stem şi peste 140 de policlinici partenere la nivel naţional. Totodată, compania are peste 2.000 de medici permanenţi şi colaboratori şi peste 230.000 abonaţi.

În ceea ce priveşte piaţa de servicii medicale private în acest an, Fady Chreih estimează o creştere cu 10%, ritm similar celui din 2013. Valoarea pieţei de servicii medicale private este estimată la 570 milioane euro, iar principalii jucători sunt MedLife, Regina Maria, Medicover, Sanador şi Gral Medical.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO