Companii

Renault Kangoo: monovolum deghizat in utilitara

Renault Kangoo: monovolum deghizat in utilitara

Click pentru imaginea marita

28.07.2008, 18:50 33

Spre deosebire de majoritatea utilitarelor mici, care sunt realizate pe platforme special concepute pentru acestea, din motive legate in principal de costuri, Renault a optat pentru noul Kangoo pentru utilizarea platformei lui Scenic - monovolumul compact al constructorului francez.
Datorita acestei solutii, comportamentul lui Kangoo este similar cu cel al unui automobil si nu al unei utilitare, balansul caroseriei pe viraje fiind scazut.
Modelul testat era echipat cu motorizarea diesel de 1,5 litri dCi in versiunea de putere de 105 CP. Aceasta ofera un bun compromis intre un consum scazut de combustibil - o medie de 7 litri/100 km in oras si 5 litri/100 km, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 13 secunde.
Principalul atu al modelului este spatiul interior si in special modularitatea acestuia. Spre exemplu, volumul portbagajului oscileaza intre 660 de litri (bancheta nerabatata) si 2.866 de litri, in timp ce spatiile de depozitare din habitaclu sunt numeroase.
Singura echipare disponibila pentru motorizarea de top este Expression care include aer conditionat, airbaguri frontale, radio-CD si are un pret de pornire de 16.898 de euro, cu TVA inclusa. Pe lista de optionale sunt disponibile dotari specifice autoturismelor precum geamuri electrice fata/spate, climatizare automata, dar si senzori de parcare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO