Companii

Restructurarea E.ON la nivel de grup ar putea crea 600 de joburi la Cluj-Napoca

Restructurarea E.ON la nivel de grup ar putea crea 600 de joburi la Cluj-Napoca

Autor: Roxana Petrescu

25.05.2012, 00:14 1720

Grupul german de utilităţi E.ON, care pe piaţa locală are afaceri de peste un miliard de euro în sectorul gazelor naturale şi al energiei electrice, ar putea crea 600 de noi locuri de muncă la Cluj-Napoca într-un centru de servicii. Măsura vine ca urmare a deciziei luate la nivel de grup prin care operaţiunile similare de resurse umane şi contabilitate vor fi regrupate în unităţi de servicii comune care vor purta denumirea de centre de servicii de afaceri. Aceste centre vor avea 1.100 de angajaţi, unu de 500 de oameni urmând a fi deschis la Berlin, în timp ce unu care presupune crearea a 600 de noi locuri de muncă ar urma să fie amplasat la Cluj-Napoca. Decizia E.ON vine în con­textul în care, obligat de politica Germaniei de a elimina complet la energia nucleară, grupul ar putea renunţa pe termen mediu la circa 11.000 de oameni concomitent cu regândirea politicii de dezvoltare din pieţele în care este prezent.

"Conform propunerii prezentate, centrul din Berlin va avea circa 500 de angajaţi, poziţii de specialişti pentru servicii de resurse umane, în timp ce în Cluj-Napoca ar urma să lucreze cca 600 de angajaţi, mai ales în contabilitate. La ora actuală, E.ON verifică detaliile celor două centre", au precizat reprezentanţii E.ON.

La rândul său, directorul general al E.ON România Frank Hajdinjak a precizat că din vara acestui an speră ca toate contractele de muncă pentru noul centru de servicii să fie în vigoare.

"Prin înfiinţarea acestui centru se are în vedere crearea a circa 600 de locuri de muncă. Însă, acest lucru depinde şi de capacitatea E.ON de a asigura condiţii de angajare competitive în negocierile cu reprezentanţii angajaţilor, ce urmează să aibă loc. Anticipăm ca din vara anului 2012 contractele colective de muncă necesare să intre în vigoare", a afirmat Frank Hajdinjak, CEO al E.ON România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO