Retail&Agrobusiness

A fost pe profit în ultimii patru ani. Una dintre cele mai mari afaceri din judeţul Botoşani, cu business de 140 mil. lei, şi-a cerut insolvenţa

Iulian Căzăcuţ este principalul acţionar şi cel care conduce afacerea Doly-Com

Iulian Căzăcuţ este principalul acţionar şi cel care conduce afacerea Doly-Com

Autor: Cristina Rosca

19.10.2015, 15:49 1630

Procesatorul de carne Doly-Com din judeţul Botoşani, un business controlat de familia de antreprenori români Căzăcuţ, şi-a cerut insolvenţa la Tribunalul Botoşani, după ce cifra de afaceri a crescut anul trecut cu 17% însă profitul s-a prăbuşit. 

Astfel, compania a terminat anul trecut cu afaceri de 142 de milioane de lei, în creştere de la 121 de milioane în 2013, însă profitul a ajuns la 0,2 milioane de lei, faţă de 2 milioane de lei în anul anterior.

Compania, cu circa 300 de angajaţi, era unul dintre jucătorii importanţi de pe pia­ţa procesatorilor de carne, o piaţă do­mi­nată de afaceri antreprenoriale româ­neşti. Cererea de insolvenţă vine în contextul în ca­re piaţa de profil a crescut în acest an pu­ternic, susţinută în special de reducerea TVA la alimente de la 24% la 9%. Contac­tat de ZF, Iulian Căzăcuţ, antreprenorul din spa­tele Doly-Com, nu a răspuns pentru a oferi detalii privind motivele din spatele insolvenţei.

Procesatorul de carne avea la finalul anului trecut datorii de 40 mil. lei, în scă­dere cu 10%, la active totale de 51,5 mil. lei. Cu un grad de îndatorare de 78%, com­pania din Botoşani este în linie cu si­tua­ţia din industria de profil. Astfel, com­paniile care au CAEN-ul „Producţia şi conservarea cărnii“ au avut un grad me­diu de îndatorare anul trecut de 78%, po­trivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO