Retail&Agrobusiness

Afacerile importatorului Kinder, plus 25% în S1

Afacerile importatorului Kinder, plus 25% în S1

Autor: Mădălina Panaete

17.11.2014, 00:06 140
Ferrero România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa dulciurilor, a avut în primele şase luni ale acestui an o cifră de afaceri de 96,6 milioane de lei (circa 22 mil. euro), în creştere cu 25% faţă de perioada similară a anului precedent, arată datele publice.
 
Dacă această evoluţie se menţine şi în a doua parte a anului, grupul italian Ferrero ar depăşi în România procentul de creştere înregistrat anul trecut, având în vedere că ultimul trimestru, odată cu sărbătorile de iarnă, reprezintă vârful vânzărilor de dulciuri dintr-un an.
 
Ferrero România, subsidiara locală a grupului cu acelaşi nume deţinut de miliardarul italian Michele Ferrero, a avut anul trecut afaceri de 200 mil. lei (45 mil. euro), în creştere cu 7% comparativ cu 2012.
 
Pe de altă parte, profitabilitatea companiei a avut de suferit în primele luni ale acestui an. La şase luni, importatorul Nutella şi Kinder a avut un profit net de 3,5 milioane de lei, cu 38% mai puţin decât în primul semestru din anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO