Retail&Agrobusiness

Anuarul ZF - Topul celor mai valoroase companii din România în 2015: Reţeaua Profi era evaluată la 250 mil. euro

Anuarul ZF - Topul celor mai valoroase companii din...

Autor: Cristina Rosca

104

Lanţul de supermarketuri Profi, controlat de fondul de investiţii Enterprise Investors din Polonia, a fost evaluat la 249 de milioane de euro în Anuarul ZF - Topul celor mai valoroase companii din România în 2015. 

Evaluarea a luat în calcul rezultatele companiei din 2014, când Profi a avut o cifră de afaceri de 414 mil. euro.

Valoarea companiei a crescut doar anul trecut cu 69% până la 1,1 mld. lei (249 mil. euro), în timp ce avansul cifrei de afaceri a fost de 26%.

În ceea ce priveşte rezultatele de anul trecut, compania a reuşit să îşi majoreze cifra de afaceri cu aproape 40%, până la 2,55 mld. lei (573 mil. euro). Mai mult, şi-a bugetat în acest an un avans similar, până la 3,5 mld. lei, pe fondul unei expansiuni puternice şi al unei creşteri like for like. Astfel, valoarea companiei după datele din 2015 ar putea ajunge la 300-350 mil. euro.

Anul trecut, pentru prima dată în ultimii ani, campionul expansiunii nu a mai fost lanţul belgian Mega Image, ci reţeaua de supermarketuri Profi, controlată de fondul polonez de investiţii Enterprise Investors. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO