Retail&Agrobusiness

Arctic a demarat producţia la fabrica de la Ulmi. Turcii vor produce 2,2 milioane de maşini de spălat pe an după o investiţie de 100 milioane de euro

Arctic a demarat producţia la fabrica de la Ulmi. Turcii...

Autor: Cristina Roşca

13.08.2019, 07:00 2595

Afacerile Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, vor merge spre 1 mld. euro când ambele fabrici vor lucra la capacitate maximă, potrivit estimărilor ZF.

Producătorul de electrocasnice Arctic, controlat de turcii de la Arcelik, a demarat producţia la fa­bri­ca de maşini de spălat de la Ulmi, din judeţul Dâmboviţa, un pro­iect de peste 100 mil. euro, potrivit surselor ZF.

Primele produse au ajuns deja pe rafturile ma­gazinelor de profil din România, conform surse­lor din piaţă. Până la în­chiderea ediţiei oficialii Arctic nu au răspuns soli­ci­tării ZF privind această in­vestiţie. Fabrica de maşini de spălat a producă­to­ru­lui de electrocasnice Arctic va porni la drum cu 1,1 milioane de unităţi în 2019, potrivit datelor co­municate anterior de oficialii companiei. În anii ce vor urma însă, acest volum se va dubla.

Noua investiţie de peste 100 de milioane de euro, din care o treime este ajutor de stat, va susţine creşterea businessului Arctic pe piaţa lo­cală până spre valoarea de 1 mld. euro, con­form estimărilor ZF. Această estimare ia în cal­cul valoarea actuală a cifrei de afaceri a Arctic din 2018 de jumătate de miliard de euro şi pro­ducţia de la Găeşti de circa 2,9 mi­lioa­ne de aparate fri­gorifice. Mai mult, es­ti­marea se referă la mo­mentul în care am­bele fabricii vor merge cu mo­toarele turate la maximum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO