Retail&Agrobusiness

Producătorul de bere URBB a avut profituri mai mari cu 50% în prima jumătate a anului faţă de aceeaşi perioadă din 2015

Autor: Roana Rotaru

01.09.2016, 12:49 733

Poducătorul de bere URBB, care comercializează pe piaţa locală mărcile de bere Tuborg, Carlsberg, Holsten, Guinness, Skol şi Somersby, a înregistrat în primele 6 luni ale anului o creştere a cifrei de afaceri cu 25% şi a profitului cu 50%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, potrivit preşedintelui companiei Shachar Shaine. Vânzările toatale ale URBB în prima jumătate a anului au fost de 215 mil. lei, iar profitul de 8 mil. lei, portivit reprezentantului companiei.

„Am avut rezultate foarte bune în primele 6 luni, am înregistrat o creştere cu 25% a cifrei de afaceri şi a profitului cu 50%, faţă de aceeaşi perioadă din 2015. Marca de la noi care are o creştere semnificativă e Tuborg cu care am crescut în volum cu peste 20% în primele opt luni. Factorii care au contribuit la această creştere sunt reducerea TVA, vara nu aşa de ploioasa, turismul din România care a crescut cu 10%, oamenii care consumă mai mult afară şi nu acasă, scăderea TVA la bere. Toate aceste lucruri au avut o influenţă asupra modului în care cheltuiesc românii banii”, a declarat preşedintele URBB în cadrul unei conferinţe organizate la sediul fabricii de bere Tuborg din Pantelimon.

În luna iulie şi august  fabrica de bere a funcţionat aproape la capacitate maximă producând circa un milion de litri de bere pe zi, potrivit reprezentantului companiei, vara fiind sezonul cu cele mai mari vânzări în această industrie.

10% din producţia anuală de 2 milioane de hectolitri de bere merge la export în ţări precum Albania, Macedonia, Bulgaria, Moldova sau Turcia, ţări în care Tuborg nu deţine fabrici.

Cum arată fabrica de bere Tuborg, care pe timp de vara produce până la 1 milion de sticle pe zi

Fabrica de bere Tuborg, care aparţine de compania URBB - unul dintre cei mai mari producători de bere de pe piaţă locală, a fost înfiinţată de în 1996 în comuna Pantelimon, judeţul Ilfov şi are o capacitate de producţie de circa două milioane de hectolitri anul.

Compania produce atât bere cât şi băuturi răcoritoare având în portofoliu mărcile de bere Tuborg, Carlsberg, Holsten, SKOL, Guinness, Weihenstephaner Hefe WeissBier, Kilkenny, cidrul premium Somersby, precum şi Granini pe piaţa băuturilor răcoritoare.

Pe timp de vară, cea mai bună perioadă din punct de vedere al vânzărilor pentru acest sector, fabrica produce până la un milion de sticle de bere pe zi, funcţionând 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, potrivit reprezentanţilor companiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO