Retail&Agrobusiness

Producătorul Hamé şi Antrefrig a avut o creştere de 23% a rulajelor în primul semestru

Producătorul Hamé şi Antrefrig a avut o creştere de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.07.2014, 12:24 615
Producătorul de pate şi produse din carne Hamé România, care deţine o unitate de producţie la Caracal, a raportat în primul semestru un avans al cifrei de afaceri de 23% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, se arată într-un comunicat trimis de companie. Reprezentanţii companiei nu au specificat valoarea vânzărilor din primele şase luni ale acestui an.

În anul 2012, ultimul an pentru care compania are rezultatele afişate pe site-ul Ministerului de Finanţe, Hamé România a înregistrat o cifră de afaceri de 49 milioane de lei (11 milioane euro) , o pierdere netă de 6 milioane de lei şi un număr mediu de salariaţi de 185.

În România, portofoliul companiei include mărcile: Hamé, Antrefrig, Hamánek, Hangiţa, Cara, Corăbioara, Bucataru’ şi Vasco da Gama. Brand-ul Antrefrig a fost preluat de către Hamé Holding  în anul 2007 şi inclus în portofoliul Hamé România.

Hamé Holding este o companie internaţională cu sediul în Cehia, prezentă în 40 de state din întreaga lume, cu şapte facilităţi de producţie în Cehia, una în Rusia şi una în România şi are în portofoliu produse precum pate, carne, legume, mâncăruri gata preparate, conserve de fructe, gemuri, siropuri, conserve de peşte, baby-food, ketchup, sosuri şi produse refrigerate: pate, mâncăruri gătite şi sandwich-uri.

Primele exporturi spre România s-au realizat în 1995, Hamé consolidându-şi prezenţa pe piaţa românească odată cu preluarea unei facilităţi de producţie de la fosta firmă Romconserv SRL.

Hamé România este prezentă în 10 categorii de produse, cele mai importante fiind cele din categoria de pate şi carne (unde Hamé deţine o unitate producţie la Caracal), conserve de peşte (categorie în care Hamé România deţine poziţia de lider de piaţă conform datelor Nielsen decembrie-ianuarie 2014 în reţelele internaţionale de magazine) şi compoturi. Operaţiunile companiei sunt conduse de Sorin Bozdog din funcţia de general manager.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO