Retail&Agrobusiness

Un grup britanic vrea să deschidă o fabrică cu 240 de oameni în Bihor: „90% din materia primă va veni din România“

Un grup britanic vrea să deschidă o fabrică cu 240 de...

Autor: Mădălina Panaete

04.07.2016, 00:06 740

Flying Trade Group, un grup britanic care vrea să deschidă o fabrică de alimente congelate în Bihor, a ales România pentru acest proiect datorită situaţiei economice a ţării, dar şi posibilităţii primirii unui ajutor de stat, conform informaţiilor transmise de companie.

Grupul a aplicat pentru un ajutor de stat de 6,8 mil. lei (1,5 mil. euro) pentru a deschide o fabrică în judeţul Bihor unde se angajează să recruteze 244 de oameni. Holdingul deţinut de fraţii Suki şi Harry Dulai a aplicat pentru ajutorul de stat prin intermediul societăţii Salaam Foods SRL, înfiinţată în acest an.

„Proiectul grupului constă într-o investiţie de până la 2,5 milioane de euro din fonduri proprii şi crearea a circa 240 de locuri de muncă în zonă. În jur de 90% din materia primă necesară fabricării produselor este disponibilă pe plan local, dar şi forţa de muncă va fi recrutată din zonă“, au declarat pentru ZF reprezentanţii grupului britanic, cu afaceri de 175 milioane de euro din industria alimentară, HoReCa şi construcţii. Flying Trade Group, care are peste 1.000 de angajaţi, este activ în mai mult de 40 de ţări. În industria alimentară, grupul este activ şi cu Surya Foods, care are în portofoliu branduri de orez precum Laila, Salaam şi Apna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO