Retail&Agrobusiness

Vel Pitar: Costurile de producţie din România sunt la nivelul din Europa, dar preţurile la raft sunt cele mai mici şi asta pune presiune pe profitabilitate

Dan Trifu, vicepreşedinte Vel Pitar: Profitabilitatea s-a situat la 2,77% din cifra de afaceri, de mai bine de zece ori sub media industriei europene de profil.

Dan Trifu, vicepreşedinte Vel Pitar: Profitabilitatea s-a situat la 2,77% din cifra de afaceri, de mai bine de zece ori sub media industriei europene de profil.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.05.2017, 00:08 489

Profitabilitatea grupului de morărit şi panificaţie este de 2,7% din cifra de afaceri, de zece ori sub media industriei europene.

Vel Pitar, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de pa­ni­ficaţie, a terminat anul tre­cut cu o cifră de afaceri de peste 357 de mil. lei (80 mil. euro), în creştere cu 7% faţă de anul pre­cedent, încheind astfel cu cel mai bun re­zultat din ultimii ani, arată calculele ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe.

„Principalul factor determinant al creş­te­rii volumului de ac­ti­vitate a fost o inten­si­fi­care a relaţiei Vel Pitar cu mai mulţi detai­lişti de an­vergură, adi­că cu un număr mare de par­te­neri atât din zona ma­rilor reţele in­ter­na­ţio­nale, dar şi din cadrul lanţurilor locale“, a ex­pli­cat Dan Tri­fu, vicepreşedinte Vel Pitar, com­panie con­trolată de fondul de investiţii Broad­hurst.

Totodată, şi profitul net al companiei a cres­cut anul trecut de aproape 40 de ori, ajun­gând la 9,9 mil. lei (2,2 mil. euro). Cu toa­te aces­tea, marja de profit a companiei rămâ­ne scă­zută, la sub 3% în condiţiile în care pro­ducătorul a făcut investiţii în echipamente, teh­nologie şi organizare pentru a fi perfor­mant. „Profitabilitatea s-a situat la 2,77% din cifra de afaceri, de mai bine de zece ori sub media industriei europene de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO