Companii

Retailerii au luat in vizor orasul Targoviste

25.01.2007, 16:31 58

Retailerii francezi Carrefour si Bricostore ar putea deschide cate un magazin in Targoviste pana la sfarsitul anului, potrivit unor surse din administratia locala.
Carrefour si Bricostore vor face parte din primul parc de retail din Targoviste, oras cu aproximativ 100.000 de locuitori. Un alt retailer care va fi prezent in centrul comercial de la marginea orasului este Media Galaxy, potrivit acelorasi surse. Dezvoltatorul proiectului asteapta sa primeasca autorizatia de constructie de la Primaria Municipiului Targoviste.
Praktiker, concurentul direct al retelei Bricostore, a demarat deja la Targoviste constructia unui magazin care va fi situat intr-o zona din interiorul orasului, pe un teren achizitionat.
Un alt jucator pe piata distributiei materialelor de constructii, reteaua Dedeman, cu capital romanesc, si-a anuntat si el deschiderea unui magazin in Targoviste in acest an.
Singurele forme de comert modern prezente in orasul Targoviste sunt in prezent mai multi discounteri, XXL Megadiscount, Plus Discount sau MiniMax, si hipermarketul cu politica de discount Kaufland, inaugurat anul trecut.
Carrefour Romania, cea mai mare retea de hipermarketuri dupa valoarea vanzarilor, detine in prezent sapte unitati si a anuntat trei deschideri pentru acest an, doua la Iasi si una la Cluj-Napoca. Reprezentantii companiei au declarat anterior ca iau in calcul posibilitatea de a investi si in orasul Sibiu si de a continua extinderea in Capitala.
La randul sau, retailerul de bricolaj Bricostore detine sapte unitati in prezent si a confirmat ca intentioneaza sa deschida un magazin in Targoviste, in a doua jumatate a acestui an.
Reteaua Praktiker are in prezent 16 unitati operationale pe piata romaneasca si a planificat extinderea in toate orasele mari pana in anul 2009.
Concurentul sau, Dedeman, si-a planificat transformarea retelei regionale de magazine pe care o detine intr-o retea nationala. Dedeman detine in prezent sase unitati, localizate in zona de est si nord-est a tarii.

La al doilea parteneriat

Cei trei mari retaileri sunt vecini si in Constanta, in centrul comercial TOM (investitie de 40 mil. euro)


Carrefour:
a ajuns la o retea de 7 magazine pe piata locala
investeste in medie 20 mil. euro pentru fiecare inaugurare
a anuntat 3 inaugurari pentru acest an, la Cluj-Napoca si Iasi
extinderea retelei a determinat in mare parte resterea vanzarilor cu 39% anul trecut, pana la 609 milioane de euro


Bricostore:
detine o retea de 6 unitati cu suprafete de aprox. 10.000 mp
investeste in medie 10 mil. euro pentru fiecare deschidere
a anuntat un ritm de extindere de 3-5 inaugurari pe an
a confirmat deja planurile de extindere in Targoviste
Retelele franceze Bricostore si Carrefour au mers in parteneriat si in alte locatii


Media Galaxy
este reteaua de electrocomplexuri a companiei Altex
detine 14 unitati in prezent, cu suprafete de circa 3.500 metri patrati
investeste 1,3-1,5 mil. euro pentru fiecare deschidere

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO