Companii

Retailerul de modă Debenhams vinde haine „made in Romania“ de peste 40 mil. euro

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Cristina Roşca

03.02.2015, 00:07 1403

Britanicii de la Debenhams, unul dintre cei mai cunoscuţi retaileri din moda mondială, produce în România 5% din hainele sub brand propriu, piaţa locală fiind al cincilea cel mai important furnizor din lume şi primul din Europa.

În topul celor mai importanţi producători pentru Debenhams România se bate cu „croitori“ cunoscuţi din Asia precum China, India, Bangladesh şi Vietnam. De altfel, peste 80% din hainele brand propriu De­ben­hams sunt „made in Asia“, un continent care a crescut puternic în ultimii 20 de ani şi care şi-a făcut un nume în industria textilă mai ales în con­diţiile în care salariile lunare ale croitorilor sunt de câteva zeci sau puţin peste 100 de euro. În România salariul mediu în industria textilă este de circa 250 de euro, sub salariul mediu pe economie cu 35%.

Debenhams a avut în anul financiar 2014 vânzări toale de 2,4 mld. lire sterline (3,1 mld. euro), iar brandurile proprii au fost responsabile pentru 27% din total, restul fiind realizate de brandurile internaţionale, de hainele de designer sau de alte produse. În contextul în care piaţa locală este responsabilă pentru producţia a 5% din totalul hainelor sub brand propriu, vânzările hainelor Debenhams „made in Romania“ pot fi estimate la circa 42 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO