Companii

Retailerul german Hornbach: Lipsa meseriasilor este o problema pe piata locala

29.06.2007, 16:13 23

Reprezentantii retailerului german de materiale de constructii Hornbach, care a deschis recent primul magazin pe piata locala, in Bucuresti, apreciaza ca majorarea costului manoperei, datorat lipsei meseriasilor de pe piata, ar putea fi compensata de diminuarea pretului materialelor de constructii.
Hornbach, cel mai nou retailer de pe piata locala, a anuntat investitii de peste 200 mil. euro in extinderea la nivel national. Compania are planificata dezvoltarea unei retele de 10 magazine pana in anul 2015, cand va ajunge la 1.000 de angajati.
Reteaua si-a asigurat o locatie si in orasul Brasov, prin achizitia unui teren in 2006, cu toate ca primele deschideri anuntate vor fi in Capitala.
Compania va deschide al doilea magazin in cartierul Militari (Bucuresti), in cel mult un an de la prima inaugurare. Germanii au achizitionat recent, pentru 20 mil. euro, terenuri de 150.000 de metri patrati pe DN1, unde se afla in prezent imobilele fostului complex Prisma si unde ar putea veni un alt retailer.
" Exista discutii pentru acest teren, pentru ca avem 5-7 hectare in plus", a declarat Dan Badescu, managerul de dezvoltare al Hornbach Romania.
Reprezentantii Hornbach mizeaza pe dezvoltarea pietei constructiilor, dar si pe cresterea per ansamblu a pietei romanesti. Printre oportunitati se numara si proiectele de renovare si reabilitare a cladirilor vechi, potrivit acestora.
Compania a investit aproximativ 25 mil. euro (neincluzand stocul initial de marfa) in primul magazin de pe piata romaneasca, cu o suprafata de vanzare de aproximativ 16.000 de metri patrati si circa 60.000 de articole listate. Hornbach a decis sa ia in considerare intrarea pe piata romaneasca in urma cu cinci ani.
Concurentii Hornbach sunt Arabesque, Dedeman Bacau sau Ambient Sibiu, pe piata materialelor de constructii, dar si retelele de bricolaj Praktiker, Bricostore, BauMax sau Mr. Bricolage.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO