Companii

Reţeaua privată de sănătate Sanador a trecut de 50 mil. euro după un salt de 22% al afacerilor în 2016

Florin Andronescu

Florin Andronescu

Autor: Mirabela Tiron

10.02.2017, 00:07 985

Florin Andronescu, directo­rul de dezvoltare al reţelei private de să­­nătate Sanador, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţă, spu­ne că anul trecut com­pa­nia a fi­nalizat cu afa­­ceri mai mari cu 22%, iar pen­­tru acest an es­te un pic mai „cir­cum­­spect“ şi esti­mea­ză o creş­tere cu 15%.

„Anul trecut spitalul a îm­­plinit cinci ani de când este pe piaţă, ve­ni­tu­ri­le sunt pe o pan­tă de creştere da­to­ri­tă in­ter­­venţiilor chirurgicale de per­­­formanţă şi com­plexitate. Creş­te­rea vine din com­plexi­ta­tea ca­zu­ri­­lor şi nu din nu­mărul de pa­cienţi“, a de­­cla­rat pentru ZF Florin Andronescu.

În 2015, afacerile reţelei Sanador s-au ridicat la circa 190 mil. lei (circa 42 mil. euro), iar pro­fitul brut la 5 mil. lei, po­tri­vit datelor de la Mi­nisterul de Fi­nanţe.  Reţea­ua avea 1.000 de angajaţi, ara­tă aceeaşi sursă. La un avans anun­ţat de 22% anul trecut, cifra de afaceri a Sa­na­­dor va trece în 2016 de 230 mil. lei (50 mil. euro), po­trivit estimărilor ZF.

„Este loc pentru dezvol­tare, fie­care are locul lui în piaţă. Mă aş­tept să aibă loc şi alte tranzacţii, unii ju­cători mari aşa se conso­lidează, acesta este mersul lucrurilor având în ve­dere că piaţa este încă foarte frag­men­tată.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO