Companii

Retelele de retail alimentar au atras finantari de 270 mil. euro

05.11.2009, 23:50 23

Retelele locale ale marilor grupuri de retail alimentar au atrasin 2009 finantari de 270 mil. euro pentru proiectele de expansiunedin urmatorii ani.
Cele mai mari credite au fost contractate de Kaufland si Carrefour.Germanii de la Kaufland au luat 150 mil. euro de la BERD pentruextinderea retelei din Romania si Bulgaria, prin care vor fifinantate 20 de magazine noi pe piata locala.
La randul sau, Carrefour Romania a apelat pentru a treia oara la uncredit intragrup de 100 de milioane de euro, aceasta fiind osolutie de finantare mai ieftina si mai rapida decat accesarea unorcreditele bancare de pe piata romaneasca.
Consultantii spun ca aceste finantari pregatesc un nou start alexpansiunii retelelor mari de magazine alimentare la nivellocal.
"Semnalul pe care il transmit retelele internationale de magazineprin aceste miscari este acela ca declinul din consum nu este atatde mare incat sa stopeze investitiile in expansiune pe piataromaneasca. In plus, acum se contureaza competitia intre grupurilede retail active la nivel local: niciunul dintre acestea nu vrea sapiarda cota de piata, deci trebuie sa se dezvolte in ritmulretailului modern", spune Ionut Pascu, project manager in cadrulcompaniei Roland Berger Strategy Consultants.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO