Companii

Revelionul pe Valea Prahovei concureaza cu cel din Budapesta, iar vacantele in Dubai devin noua moda

Revelionul pe Valea Prahovei concureaza cu cel din Budapesta, iar vacantele in Dubai devin noua moda
19.10.2009, 00:00 93

Vacantele de Revelion pe Valea Prahovei si Sighisoara, al carorpret incepe de la 300 de euro, concureaza cu cele din capitaleleeuropene, dupa cum arata oferta agentiilor de turism. Daca unpachet de patru nopti in regim demipensiune la hotelul de patrustele Korona din Sighisoara costa 339 de euro, intr-o camera dubla,un sejur cu aceeasi durata in Budapesta, care include sitransportul cu avionul, costa 378 de euro, potrivitreprezentantilor agentiilor de turism.

"Nu am vandut pana acum niciun pachet pentru Revelion in Azuga,Busteni, Predeal sau Cheia. Preturile nu sunt mai mici decat anultrecut si concureaza cu cele ale pachetelor din strainatate, ceeace cred ca este un dezavantaj", a spus un reprezentant al agentieide turism Iva Tours din Prahova, cu afaceri de 35.000 de euro anultrecut. O vacanta de Revelion la Praga, Lisabona, Paris sau Romacosta de la 400 de euro. Pe de alta parte, un sejur de cinci nopti,cu cina festiva de Revelion la hotelul Cautis din Azuga costa 520de euro de persoana.

"Oferim turistilor acces gratuit la fitness si la sauna si unfoc de artificii in noaptea de Revelion, dar si alte petreceri", aspus reprezentantul hotelului Korona din Sighisoara.

Vacante exotice de la peste 1.000 de euro deRevelion

"Romanii care schiaza continua sa cumpere pachete de vacantapentru Austria in defavoarea statiunilor din tara. In perioada deRevelion se inregistreaza un varf al vanzarilor datorita faptuluica oamenii au liber in aceasta perioada. Pe langa Austria, careeste cautata doar de o anumita categorie de clienti, se cer pentruRevelion destinatii precum Egipt si Dubai", a declarat MirceaVladu, proprietarul agentiei de turism Prestige Tours, cu o cifrade afaceri de aproape 8 milioane de euro anul trecut. Aproape 150de pachete de vacanta se vor vinde cu ocazia Revelionului,apreciaza Vladu.

Pretul unui pachet de vacanta in Dubai, in perioada 27decembrie-4 ianuarie este de aproape 1.300 de euro si include optnopti de cazare la un hotel de cinci stele, transport dus-intors cuavionul si transfer de la aeroport, potrivit datelor de pe site-ulPrestige Tours.

Alexandru Danciu, managerul agentiei de turism Interra Travel,spune ca agentia de turism tinteste categoria de clienti care cautapachete exotice de Revelion in destinatii precum Maroc, Thailanda,Republica Dominicana sau Hong Kong (China, cu preturi ce depasesc1.000 de euro. "Preturile vacantelor exotice sunt mai mici fata decele de anul trecut, cu 10-15%, ceea ce le face mai accesibile", aspus Danciu.

Si Sorin Vaduvoiu, directorul general al Perfect Tour, sustineca destinatiile exotice au fost cele mai cautate pentru Revelion,pana acum fiind vandute 300 de pachete in Dubai, Thailanda siRepublica Dominicana si doar 100 pentru Austria.

"Incasarile mari vin din pachetele exotice si nu din vanzarilepentru Austria, pentru care preturile sunt mult mai mici".

Un business in scadere

Afacerile agentiilor de turism au inregistrat pentru prima datain ultimii ani o scadere cu pana la 20% in primul semestru alanului. Jucatorii de pe aceasta piata apreciaza ca nu a scazutnumarul de pachete vandute, ci ca reducerea tarifelor la vacante agenerat diminuarea incasarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO