Companii

Revin comenzile in auto, spune un producator din Arad

11.10.2009, 23:19 513

Compania EKR-Elektrokontakt Arad, subsidiara a concernuluigerman Nexans Autoelectric GmbH, producator de cablaje pentruindustria auto, estimeaza pentru acest an vanzari similare cu celedin 2008, respectiv 12,5 milioane de euro (peste 44 mil. lei).

"In prima parte a anului criza financiara din domeniul auto aafectat si activitatiile companiei noastre, insa incepand cu lunileiulie-august am simtit un reviriment al vanzarilor, astfel ca peansamblul anului 2009 vom realiza o cifra de afaceri similara cucea din anul 2008. Totodata volumul vanzarilor si numarul deangajati se vor mentine la nivelul anului trecut", a declaratOctavian Barnutiu, director economic al EKR-Elektrokontakt.

Compania aradeana produce in totalitate pentru pietele dinEuropa de Vest, clientii firmei fiind companiile BMW,Daimler-Chrysler, VW-Audi, Renault.

Pe plan global, Nexans Autoelectric GmbH, concernul din careface parte si producatorul aradean de cablaje electrice destinateechiparii autoturismelor, are peste 4.000 de clienti si filialedezvoltate in Anglia, Italia, Elvetia, Cehia, Statele Unite,Ucraina Slovacia si Romania.

"Compania noastra are in momentul de fata 1.500 de angajati sinu intentionam sa facem disponibilizari. Nu avem in plan derulareaunor proiecte investitionale mari, datorita situatiei actuale apietei care speram noi sa-si revina incepand din anul viitor", aspus Barnutiu.

Concernul german detine in Romania doua puncte de lucru, laSantana si Pancota, cel mai mare dintre acestea fiind cel dinPancota. Constructia fabricii din Pancota a demarat in anul 2001,iar productia de cablaje a inceput un an mai tarziu. Compania EKRElektrokontakt Romania a finalizat in urma cu trei ani o investitiede aproximativ 5 mil. euro in extinderea capacitatilor de productiepentru fabrica din Pancota, judetul Arad.

Grupul german EKR-Elektrokontakt Romania a demarat investitiilein Romania in anul 1997, odata cu dezvoltarea punctului deproductie inchiriat de la Santana, judetul Arad. Potrivitreprezentantilor companiei, grupul a dorit initial sa gaseasca olocatie in Timisoara.

Optiunea pentru zona de vest a tarii a fost generata pe de oparte de faptul ca locatia e aproape de infrastructura europeana,iar pe de alta parte de faptul ca forta de munca estecalificata.

In anul 1999, concernul german demareaza prima investitiegreenfield, intr-o fabrica de 6.000 de metri patrati la Santana,iar ulterior este derulata o investitie similara la Pancota.

Valoarea investitiilor realizate de Nexans Autoelectric GmbH inzona Arad depasesc 15 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO