Companii

RMGC a început concedierea colectivă a circa 35% din angajaţii companiei

RMGC a început concedierea colectivă a circa 35% din...

Autor: Mediafax

02.04.2015, 00:00 266

Roşia Montană Gold Corporation a anunţat miercuri că a început procesul de concediere colectivă pentru circa 35% din angajaţii rămaşi ai companiei, din cauza întârzierilor „nejustificat de mari“ în evaluarea şi avizarea proiectului minier aurifer, sindicatul fiind notificat despre acest lucru.

„Compania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) a notificat atât Sindicatul «Viitorul Mineritului», cât şi autorităţile în domeniul muncii asupra demarării procesului de concediere colectivă pentru aproximativ 35% din angajaţii rămaşi ai companiei, numărul final urmând a fi determinat după încheierea negocierilor cu sindicatul. Astfel, la un an după concedierile colective din martie 2014, când 1.000 de familii rămâneau fără sursă esenţială de venituri în zona Roşia Montană, RMGC este constrânsă să continue disponibilizările din cauza întârzierilor nejustificat de mari în evaluarea şi avizarea proiectului minier aurifer, în ciuda tuturor eforturilor companiei“, arată RMC într-un comunicat.

În 17 februarie, Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) a trimis în şomaj tehnic 70 de angajaţi, din totalul de o sută de salariaţi ai companiei, ca urmare a incertitudinii prelungite privind calendarul de autorizare a proiectului minier de la Roşia Montană.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO