Companii

Români, mai faceţi o gaură la curea - Companiile încep să anunţe creşterea preţurilor. Întâi ţigările şi benzina

Români, pregătiţi-vă - Companiile încep să anunţe creşterea preţurilor
30.06.2010, 15:24 18

Preţurile ţigărilor vor creşte, joi, în medie cu un leu pepachet, după majorarea TVA şi a garanţiilor pentru antrepozitelefiscale, a declarat agenţiei Mediafax directorul corporate affairsal JTI România, Gilda Lazăr.

"La majorarea preţului contribuie creşterea TVA şi faptul căprin ordonanţa pentru combaterea evaziunii fiscale creşte nivelulgaranţiilor pentru antrepozitele fiscale", a spus Gilda Lazăr,citată de Mediafax.

Astfel, cel mai ieftin pachet de ţigări comercializat pe piaţaromânească va costa 9,9 lei.

"În Moldova, cel mai ieftin pachet de ţigări costă echivalentulunui leu românesc. Ne aşteptăm la o reizbucnire a contrabandei, încondiţiile în care aceasta scăzuse în mai la 26,8% din totalulpieţei, faţă de 36,2 în luna ianuarie", a adăugat Lazăr.

Rompetrol anunţă creşterea preţurilor carburanţilor

Imediat după creşterea TVA-ului cu cinci puncte procentuale pânăla 24% începând de joi, şi Rompetrol Downstream a anunţat că vamajora preţul benzinei şi al motorinei cu până la 6%.

Astfel, conform Mediafax, Rompetrol Downstream va majora joipreţul benzinei şi al motorinei cu sume cuprinse între 25 şi 28 debani pe litru, în funcţie de sortiment.

Astfel, benzinele Efix 95 şi Alto 101 vor costa 4,85 lei pelitru, respectiv 5,48 lei pe litru.

Noile preţuri ale sortimentelor de motorină Efix şi Alto 55 sunt4,79 lei litru şi 5,1 lei pe litru.

Carburanţii Rompetrl se vor scumpi, astfel, cu 5,1% - 5,8%.Citişi mai mult despre scumpirea ţigărilorpe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO