Companii

România rămâne singura ţară fără proiecte noi pentru EDPR, al treilea marea investitor în regenerabile local

România rămâne singura ţară fără proiecte noi...

Autor: Roxana Petrescu

30.07.2021, 18:00 160

Portughezii de la EDP Renewables (EDPR), al treilea cel mai puternic investitor în energia verde locală, a terminat primele şase luni ale anului cu vânzări de energie de 39 mil. euro, cu 5% mai mici faţă de perioada similară din 2020.

EDPR este al treilea cel mai mare in­ves­­titor în energie verde din Româ­nia, cu operaţiuni lo­cale din 2008 şi cu un por­to­foliu de pro­iecte de 521 MW, con­cen­trat mai ales pe zona de energie eoliană.

Mai mult, EDPR este singurul inves­ti­tor în regene­ra­bi­le care a dezvoltat şi uni­­tăţi de stocare a ener­giei în două din­tre proiectele sale.

Recent, grupul şi-a anun­ţat strategia globală de creştere în domeniul energiilor rege­ne­rabile. Astfel, în următorii 5 ani, portughezii vor avea un buget de investiţii de 24 de miliarde de euro pentru a adăuga 20 GW de capacitate nouă, ţinta pentru 2030 fiind 50 GW noi de capacitate în pro­iecte verzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO