Companii

Romexterra Leasing imprumuta 18 mil. euro

03.07.2006, 19:52 16

Actionarii Romexterra Leasing au aprobat contractarea mai multor linii de credit in valoare de 18 mil. euro, de la trei banci locale si de la o institutie financiara internationala.
Compania va contracta un imprumut de la Unicredit Romania in valoare de 7 mil. euro, din care echivalentul a 3,5 milioane de euro este utilizabil in lei, si un credit de cinci milioane de euro de la Volksbank Romania.
De asemenea, Romexterra Leasing va angaja o linie de credit in valoare de 4 mil. euro de la Bancpost si un imprumut in valoare de 3 mil. euro de la Black Sea Trade&Development Bank. Romexterra Bank este actionarul majoritar al companiei, controland 89,59% din capital, fiind urmata de Petromservice, Grup Servicii Petroliere, cu cate 2,21% fiecare, si altii - 5,99%.
Romexterra Leasing are in vedere deschiderea in acest an a 12 birouri in orasele Medias, Satu Mare, Pitesti, Galati, Bistrita, Reghin, Arad, Miercurea Ciuc, Marghita, Targoviste si Deva.
Compania detine o cota de 2,5% la nivelul pietei nationale de leasing si de 4,5% la nivelul Asociatiei Societatilor de Leasing. Romexterra Leasing a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 16,77 mil. euro, aproape dublu fata de 2004, ocupand astfel pozitia a opta in topul asociatiei dupa volumul total al contractelor incheiate.
"Pentru acest an, estimam o crestere de pana la 20% pentru portofoliul de contracte noi, ceea ce ar putea sa insemne gestionarea unui portofoliu total de contracte de peste 60 mil. euro", a declarat directorul de marketing al companiei, Bogdan Ionescu.
Cresterea pietei de leasing in ansamblu, dezvoltarea de noi proiecte in cadrul companiei si promovarea imaginii acesteia sunt factorii care au contribuit cu preponderenta la sporirea vanzarilor.
Autoturismele reprezinta 47% din totalul portofoliului Romexterra Leasing, fiind urmate de echipamente - 46%, birotica/IT - 5%, utilitare si camioane, fiecare cu cate 1%.
"Am incheiat 731 de contracte pe parcursul anului 2005, in valoare totala de 28 de milioane euro, aproximativ triplu in comparatie cu rezultatele aferente anului precedent", a mai spus Ionescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO